Fejsbuk blokirao stranicu RT-a do završetka inauguracije Trampa

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk blokirao stranicu RT-a do završetka inauguracije Trampa

Stranica RT-a je blokirana za postavljanje sadržaja na svojoj Fejsbuk stranici. Zabrana, prema saopštenju Fejsbuk bota će trajati do subote 22:25  po moskovskom vremenu i trajaće širom SAD do završetka inauguracije novoizabranog predsednika Donalda Trumpa.



Greška tokom prava prenosa tokom RT-ovog emitovanja završne konferencije za novinare izgleda da je izazvala zabranu.
A misplaced live-rights strike seems to have triggered the block. Working with FB team to rectify. @RT_com @RT_PressOffice_
— IvorCrotty (@IvorCrotty) January 19, 2017 Prema šefu RT-a za društvene mreže, Ivoru Krotiju, "zabrana je deo algoritimičke greške o pravu emitera na prenos".

"Iako je Fejsbuk moćan distributer prenosa uživo, on se bori sa posledicama prava na prenos. RT će nastaviti samo sa tekstualnim porukama na Fejsbuku dok se problem ne reši", dodao je Krotti.
Was it
— IvorCrotty (@IvorCrotty) January 19, 2017


Obamina poslednja pres konferencija je prenošena uživo putem više medijskih mreža u sredu. RT prenos je prekinut od strane Fejsbuk bota obaveštenjem da su prekršena prava prenosa.

Dvanaest sati od blokade stranice RT-a nisu dobijena nikakva obaveštenja od strane fejsbuk administratora.

Ovo je prvi put da je RT blokiran na Fejsbuku.

Vostok, RT
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook blokirao nalog televizije RT za vreme Trampove inauguracije

Izvor: RuskaRec.ru, 19.Jan.2017

Facebook privremeno zabranjuje televiziji RT da objavljuje svoje priloge koji sadrže linkove, ilustracije i video materijal. „Tražićemo da nam se povrati blokirani nalog na sve moguće načine“, citira Simonjan RNS. Kada istina bode oči: Evropski parlament protiv ruskih medija Glavna...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.