Facebook napravio chat aplikaciju Rooms

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook napravio chat aplikaciju Rooms

Planetarno popularna društvena mreža Facebook predstavila je aplikaciju koja korisnicima omogućava da kreiraju posebne virtuelne "sobe" za razgovor o svemu što žele i da te sobe nazovu kako žele.

Zanimljivo je da su ove platforme za iOS uređaje odvojene od samog Facebooka, i da slobodno možete birati nadimak koji ćete na njoj koristiti i ne trebaju vam lični podaci kao na Facebooku. Moderatori ili autori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << soba mogu uređivati njihov izgled i odrediti pravila.

Ovo nas vraća u vremena kada su na raznim servisima postojale chat sobe, a upravo je zbližavanje korisnika cilj kreatora ovog softvera. "Jedna od stvari koje naš tim najviše voli na internetu je mogućnost da na njemu budete ko god hoćete", poručili su iz Facebookovog odeljenja Creative Labs.

U virtuelnim sobama možete koristiti fotografije, videosnimke i tekstualne poruke.

Aplikacija Rooms je inspirisana nekadašnjim veb zajednicama, kao i mogućnostima modernih pametnih telefona, kažu kreatori.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.