Facebook chat krije zanimljivu igricu

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook chat krije zanimljivu igricu

Igrice kao Farmwille i Candy Crush Saga su jako popularne na Facebooku, a većina korisnika ne zna da se u Messenger aplikaciji krije nova igrica.

Kucanjem kratke fraze, svi Facebook korisnici mogu zaigrati partiju šaha sa drugim prijateljima na Facebook web stranici ili u aplikaciji Messenger.

To možda nije najbolja igrica šaha na internetu ali svakako zabavan dodatak za razbijanje monotonije.

Evo kako započeti igru:

1. Započnite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << konverzaciju sa prijateljem i ukucajte "@fbchess" play i pošaljite. Pojaviće vam se šahovska ploča.

2. Kako biste pomerali figure, ukucajte slovo i odgovarajući broj na tabli gde želite da pomerite figuru. Svaka figura ima svoj znakovni simbol (npr. p za pijun). Ako želite, recimo, pomeriti pijuna na F3 polje na ploči, ukucate "fbchess Pf3".

3. Uputstvo za igranje možete pogledati ako ukucate "@fbchess help".

4. Ako želite da povećate ploču, klinite ili idite na podešavanja i odaberite "Pogledaj ceo razgovor" ili "See full conversation" ako koristite Facebook na engleskom jeziku.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.