Facebook baš briga za vašu privatnost

Izvor: Domino Magazin, 05.Mar.2015, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook baš briga za vašu privatnost

Čak i zaposleni maju pun pristup svim vašim podacima

Korisnik Facebooka koji je posetio sedište kompanije u Los Angelesu video je nešto zaista zabrinjavajuće. Jedan od zaposlenih je bio logovan na njegov profil bez korišćenja šifre.

Dakle svi u Facebooku po svemu sudeći imaju pun pristup profilima svih korisnika. Urednici magazina The Verge su to saznali i zatražili od kompanije Facebook odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << na pitanje ko sve ima pristup profilima korisnika popularne društvene mreže, kao i da li čitaju privatne poruke.

U odgovoru kompanije Facebook je navedeno da zaposleni mogu pristupiti profilima bilo kog korisnika kako bi održavali profil i rešavali probleme.

Aha, znači neko tamo u Facebooku se loguje na vaš profil da bi video da li ima problema. I onda ih sredi. Ma dajte molim vas!

Iz Facebooka tvrde da se aktivnosti zaposlenih prate sve vreme. "Ne tolerišemo zloupotrebu i nedolično ponašanje”, poručuju iz Facebooka.

Super, baš super! photo: gerhard w. loub

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Fejsbuka čitaju naše poruke?!

Izvor: Prva.rs, 05.Mar.2015

Nakon popriličnog šoka koji je doživeo, ovaj korisnik je saznao da zaposleni u Facebooku imaju kompletan pristup svim profilima na ovoj društvenoj mreži.. Povodom toga, čuveni sajt “The Verge” je zatražio od Facebooka da odgovori na pitanje ko sve ima pristup profilima korisnika, kao i da...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.