Facebook: Daju milione, uzeće milijarde!

Izvor: Mondo, 26.Jun.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook: Daju milione, uzeće milijarde!

Društvenoj mreži je veoma važno da korisnici gledaju video sadržaj, zato i ulaže ogroman novac u njegov razvoj i promociju.

Facebook je postao veoma ozbiljan kada je video u pitanju. PremaWall Street Journal mediju, kompanija je potrošila više od 50 miliona dolara na skoro 140 ugovora sa poznatim osobama i ostalim izdavačima kako bi dobila pravo naprenos uživo (live streaming).

To je u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 350 hiljada dolara po ugovoru. Najplaćaniji su BuzzFeed, New York Times i CNN koji dobijaju po tri miliona dolara za period od godinu dana.

Što se tiče poznatih ličnosti, tu su Kevin Hart, Gordon Remzi i Dipak Čopra.

I dok veliki broj izdavača već prelazi nalive strim, Facebook želi da stvori uslove za kreiranje kvalitetnijeg sadržaja. Veći broj emitera i emitovanja znači da će ljudi biti povezaniji sa društvenom mrežom, pišeThe Next Web.

Pre nego što sve bude imalo malo veći smisao, Facebook testira kakve prenose uživo korisnici najviše vole da gledaju. Kada dođe do tih podataka, ova društvena mreža će početi da prikazuje reklame, a možda i da naplaćuje neke od kanala ili posreduje u njihovoj distribuciji, što će im doneti ogromnu zaradu u bližoj budućnosti, smatraju stručnjaci.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.