FOTO: Gađali komunalce lubenicama

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Gađali komunalce lubenicama

Fotografije na kojima se ispred ulaza u sedište komunalne policije u Beogradu vidi nekoliko bačenih lubenica objavljene su na internetu.

Sedište komunalaca nalazi se u Mekenzijevoj ulici, a na slikama se na ulazu u njihovu stanicu vide bačene i polomljene lubenice.

Iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" na Fejsbuku naveli su da su kao "simbolički čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doneli 200 kilograma lubenica ispred sedišta komunalne policije u Beogradu".

"Niko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvatajući sopstvenu odgovornost i potrebu da se s njom suoče. Očekujemo ostavku Nikole Ristića i istragu brojnih neprihvatljivih postupanja komunalne policije od samog svog osnivanja", navodi se u statusu.

Oni su do sada zbog rušenja u Savamali u centru grada organizovali nekoliko protesta na kojima je bilo više hiljada ljudi, a na kojima, između ostalog, traže i ostavku načelnika komunalne policije Nikole Ristića

Jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci preminuo je kada su pripadnici komunalne policije pokušali da ga legitimišu.

Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj zbog toga je pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

Komunalna policija Beograda je pre toga izrazila žaljenje zbog toga što je jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci umro tokom pokušaja legitimisanja, dodavši da u svom postupanju nije prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

"Tada je jednom licu koje je vršilo nelegalnu prodaju naglo pozlilo, nakon čega je pozvana Hitna pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno. Prethodno su pripadnici Komunalne policije zatražili asistenciju policije, jer je pomenuto lice odbilo da se legitimiše", navela je komunalna policija u saopštenju.

Komunalni policajac G.B. je saslušan pošto ga Ljiljana Marinković tereti da je odgovoran za smrt njenog supruga Vladana, navele su Večernje novosti.

Nalog za saslušanje je izdalo Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon smrti Vladana Marinkovića, trgovca lubenicama, koji je u sredu preminuo na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu.

On je, zasad, saslušan samo u svojstvu građanina, na okolnosti koje su se u sredu dogodile na Vidikovačkoj pijaci, navode iz MUP Srbije. “Komunalni policajac tvrdi da nije prešao granice svojih ovlašćenja, nego da je sve radio po zakonu“, kažu iz MUP-a.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lubenice ispred sedišta Komunalne policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016

Članovi Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" danas su doneli ispred sedišta Komunalne policije u Beogradu 200 kilograma lubenica kao simboličan "čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda"..."Niko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvatajući sopstvenu odgovornost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.