Dobra šala ili opasna provokacija na račun Hrvata?

Izvor: B92, 17.Jul.2017, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra šala ili opasna provokacija na račun Hrvata?

Delije, Grobari ali i navijači još nekoliko klubova su prihvatili akciju "troprst čelindž", pokrenutu putem fejsbuk stranice "NK Hajduk Split - Fan klub Srbija"

Oni koji učestvuju u akciji se fotografišu pored nekog od simbola splitskog Hajduka ili Hrvatske sa podignuta tri prsta. Akcija ima za cilj šalu na račun Torcide, najvatrenijih navijača Hajduka.

Zanimljivo je da je naziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fejsbuk stranice napisan na ćirilici, a pojedini učesnici akcije su od početka jula slali fotografije srpskih zastava ili klupskih obeležja Crvene zvezde i Partizana.

Iako se možda doživljavaju kao šala, ovakve fotografije su poslednjih dana isprovocirale vatrene navijače hrvatskog kluba, pa se ljudima koji učestvuju u akciji sugeriše da povedu i računa o ličnoj bezbednosti.

Neke od fotografija su uslikane i na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, Zadru i brojnim drugim lokacijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte kako se srpski navijači sprdaju sa splitskim ponosom

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2017

Udar "delija" i "grobara" na Hrvatsku, i posebno Hajduk! Srpski navijači prihvatili su akciju "troprst čelindž", pokrenutu putem fejsbuk stranice "NK Hajduk Split - Fan klub Srbija" tako što se fotografišu pored nekog od simbola splitskog Hajduka ili Hrvatske sa podignuta tri prsta...Neke od fotografija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.