Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2017, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li i vama "iskače" Fejsbuk ptica za kojom su svi poludeli?

Ako ste ovih dana bili aktivni na Fejsbuku ili drugim društvenim mrežama, velike je šansa da ste videli ljubičastu golubicu koja brzo pomera glavu gore-dole. Ime joj je Trash Dove.

All of Thailand currently. @SydWeiler #trashdoves pic.twitter.com/N5m8NT6BlN— Shauna Lynn (@shaunaparmesan) February 11, 2017

Ovaj stiker u upotrebi je od 31. januara, a za kratko vreme postao je izuzetno popularan, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << news.com.au.

Njen tvorac je Sid Vajler, ilustratorka iz Floride. Ona je golubicu dizajnirala u septembru 2016, i poslala crtež kompaniji Apple koja je trebalo da je uključi u Apple iOS 10.

Nakon što je paket stikera u kojem je ptica prikazana u različitim situacijama postao deo Fejsbuk stiker prodavnice, pomama za njom je "eksplodirala".

Prvo je postala viralna u Tajlandu, gde je za nedelju dana preuzeta više od četiri miliona puta. Ovu pticu tamo zovu "nok", a simboliše neuzvraćenu ljubav, piše fossbytes.com.

Stiker je ubzro postao popularan i u ostatku sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.