Cukerberg postao tata, poklanja bogatstvo!

Izvor: Mondo, 02.Dec.2015, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cukerberg postao tata, poklanja bogatstvo!

Osnivač i direktor Facebook mreže postao je otac i objavio još jednu izuzetno važnu vest!

Mark i Prisila Cukerberg postali su 1. decembra roditelji ćerkice kojoj su dali ime Maks. Svoju sreću i ponos podelili su odmah sa celim svetom, a kako drugačije nego putem Facebook mreže! Nisu pravili "frku" sa fotkama, kao što to rade poznati i već na prvoj možemo videti bebicu i njene roditelje zajedno, potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "otkrivene".

Ipak, Mark je uspeo još jednom sve da nas iznenadi! Prvo, svojim pismom posvećenim detetu, koje ćete pročitati kasnije i najavom da će tokom života donirati 99 odsto svojih Facebook akcija, koje u ovom trenutku vrede magičnih 45 milijardi dolara! Uz to, Cukerberg je najavio pokretanje fonda Chan Zuckerberg Inicijativa, koji će upravljati doniranim novcem u propagiranju jednakosti ljudi na svim nivoima, koordinisati rad na tom problemu, kao što će se boriti i protiv bolesti ili unapređenjem kvaliteta života i "ljudskog potencijala" uopšte.

Otkako je saznao da će postati otac, Mark se aktivno uključio u programe kojima se poboljšava život dece širom sveta. Osim toga, najavio je da će odsustvovati na četiri meseca iz kompanije, kako bi supruzi mogao da pomogne u odgajanju ćerke, pa je tako uveo novo pravilo u Facebook-u, gde sad i očevi mogu da dobiju porodiljsko odsustvo.

Cukerberg je u podužem, emotivnom i vrlo zanimljivom pismu, zajedno sa svojom ženom, pozdravio dolazak svoje ćerke na svet, otkrio koliko je srećan, ponosan i to da Prisila i on imaju novi razlog da nastave da žive i bore se za svoje ideje još jače.

Uz čestitke Cukerbergovima ostavljamo vas da pročitate pismo. Uradite to, vredi!

Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 1 December 2015

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.