(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!

Odbegli snajperista predao se policijskim specijalcima ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil, tužioci su već najavili da će tražiti smrtnu kaznu za njega

BLUMING GROUV - Posle sedam nedelja, Erik Metju Frejn, kojeg su prozvali američkim četnikom zato što je bežao u srpskoj uniformi pošto je ubio policajca u Pensilvaniji, predao se protekle noći policiji, a tužioci traže smrtnu kaznu za osumnjičenog .

Pogledajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako se predao policiji:

Nekoliko stotina policajaca je tragalo za Erikom Metjuom Frejnom (31) od 12. septembra kada je iz zasede otvorio snajpersku vatru ispred kasarni državne policije u Bluming Grouvu. U tom napadu je ubijen desetar Brajon Dikson (38), a ranjen je policajac Aleks Daglas.

Evo pod kakvim merama bezbednosti je Erik Frejn dovezen u policijsku stanicu:

Frejnovo hapšenje oko 56 kilometara južno od mesta na kome je izveo napad iz zasede moglo bi konačno rasvetliti misterije kojima je obavijen sramni napad na pripadnike policije i objasniti kako je osumnjičeni uspevao da 48 dana bude korak ispred vlasti.

Ovako je Frejn izmicao policiji skoro dva meseca:

"Erik Frejn je imao misiju da napadne policiju. Plašili smo se da će ako izađe iz zasede ubiti veći broj policajaca, a možda i civila", izjavio je komesar pensilvanijske policije Frenk Nunan.On je rekao da u ovoj fazi istrage nema indicija da je u napad umešan još neko osim Frejna.

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za Frejna koji će, između ostalog, biti optužen za ubistvo s predumišljajem i ubistvo policajca, izjavio je tužilac distrikta Pajk Rejmond Tonkin.U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina policajaca sa helikopterima, oklopnim vozilima i sofisticiranom tehnologijom za praćenje.

Osumnjičeni je na kraju uhapšen juče u 18 sati po lokalnom vremenu ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil.Tužilac je rekao da će se Frejn verovatno pojaviti pred sudom u petak.

Policija je saopštila da osumnjičeni, stručni snajperista, već dugo gaji mržnju prema policiji uopšte, na meti mu nije bio neki konkretan policajac.

Vlasti su na početku potrage tvrdile da se Frejn, koji živi sa roditeljima u Kanadensisu, 20 kilometara južno od policijske baze koju je napado, krije u blizini, negde u gustim šumama te oblasti.

Veliki broj policajaca i agresivne taktike primenjivane za vreme potrage uznemirili su mnoge stanovnike tog inače mirnog područja severoistočne Pensilvanije, iako je snajperski napad šokirao ljude koji tu žive.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SAD-ODAHNULE-Predao-se-americki-cetnik-posle-7-nedelja-Jurilo-ga-1.000-policajcaca-i-agenata-FBI

Izvor: medio.rs, 31.Okt.2014

Erikom Frejn predao se policijskim specijalcima ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil, a tužioci su već najavili da će tražiti smrtnu kaznu za njega..BLUMING GROUV - Tužioci su danas rekli da će tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenog za ubistvo vojnika...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.