Treća sezona Tvin Piks: Nova mistična avantura Dejvida Linča

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća sezona "Tvin Piks": Nova mistična avantura Dejvida Linča

Sa velikim nestrpljenjem isčekivana nova sezona legendarnog serijala Marka Frosta i Dejvida Linča „Tvin Piks“ počela je da se prikazuje u Americi, na oduševljenje fanova i različite reakcije "nove" publike i kritičara.

Ipak, skoro je jedinstvena ocena da Dejvid Linč u povratku u planetarno popularnu tv franšizu nije razočarao. Posle 25 godina od poslednjeg nastavka, treća sezona „Tvin Piksa“ okupila je poznata lica – tu je Kajl MekLahlan u ulozi specijalnog agenta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << FBI-ja Dejla Kupera, Šeril Li ponovo igra rolu tragične heroine Lore Palmer, a tu su i Šerilin Fen kao Odri, Madčen Amik kao Šeli, Rej Vajs kao Leland Palmer, Dana Ašbruk kao Bobi i dr.

Tokom treće sezone, koja ima ukupno 18 epizoda pojaviće se u epizodnim ulogama čitava plejada poznatih i popularnih glumaca – Ešli Džad, Dženifer Džejson Li, Ričard Čemberlen, Lora Dern, Dejvid Duhovni, Naomi Vots, Monika Beluči, Tim Rot, Džim Beluši, Majkl Cera, Amanda Sejfrid, Sara Pakston i drugi. Ispred kamera će se ponovo pojaviti u glumačkoj roli i sam reditelj Dejvid Linč.



Bilo je lepo i nostalgično ponovo čuti nezaboravnu muzičku temu Andjela Badalamentija, a i u ovoj sezoni muzika će imati veoma značajnu ulogu u serijalu. Interesantno je da svaku epizodu Linč završava sa muzičkom numerom nekog interesantnog izvođača, što garantuje da će saundtrek i iz ove sezone biti izuzetan muzički doživljaj. Interesantno je da će se u ulozi u seriji pojaviti i frontmen grupe ,,Nine Inch Nails“ Trent Reznor, koji je u poslednje vreme poznat i po filmskoj muzici, čak je i nagrađivan za muzičke teme za filmove Dejvida Finčera „Društvena mreža“ (dobio Oskara) i „Muškarce koji mrze žene“ (nagrada Gremi).

I u trećoj sezoni je sve tu – i mistika, i horor, halucinacija, u najmanju ruku čudni glavni junaci – već poznati i novi stanovnici malog gradića Twin Peaksa, i već poznati rediteljski pečat Dejvida Linča, i više nego impresivna muzika (koja ima svoju značajnu funkciju u pravljenju atmosfere serije, ali odlično funkcioniše i van nje). Provereni ,,mix“ je ponovo pred gledaocima, sada 25 godina kasnije.

Za početak, stiče se utisak da je sa gledaocima ,,uspostavljena hemija“.

Svi su oduševljeni ovom vešću: Omiljeni televizijski par se vraća na male ekrane! (FOTO/VIDEO)

Naravno, teško je očekivati da će treća sezona „Tvin Piks“ napraviti onakvu famu kao 1990. godine, kada je čak 35 miliona gledalaca u SAD-u gledala prvi sezonu serijala i pitalo se ,,Ko je ubio Loru Palmer“. I da će se ta fama o ovoj prilično kontroverznoj seriji kao tv epidemija proširiti svetom (uz 3 Zlatna globusa, Gremi i druge nagrade i priznanja).

Dejvid Linč je pre 25 godina ovom serijom suštinski promenio televiziju, i možda bio najava današnje tendencije i dominacije tv serija. Kako i sam kaže slavni reditelj, možda će i ovom novom sezonom „Tvin Piks“ ponovo uspeti da promeni televiziju. Ambiciozno, ali ne i nemoguće.

Dejvid Linč je izjavio da je treća sezona i poslednja sezona „Tvin Piks“ i da se ovoj priči više neće vraćati. Iako je to isto rekao i pre 25 godina. Serija „Tvin Piks“ je te 1990. godine stekla status kultne (što je uspela da zadrži do današnjih dana), kao i njen nastavak 1991. godine, što nije baš uspeo filmskom prequel-u „Fire Walk With Me“.

Ostaje da se vidi kako će današnja nova publika, naviknuta na sve veću produkciju kvalitetnih tv serija reagovati na ovaj nadasve neobičan ali i estetizovan projekat Dejvida Linča. U svakom slučaju i bez sumnje nova sezona „Tvin Piks“ je televizijski dogadjaj godine.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.