Srpski softver pretekao maline, stigao do FBI

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski softver pretekao maline, stigao do FBI

Sedam srpskih stručnjaka radilo je na izradi softvera za FBI koji prepoznaje otiske prstiju.

BEOGRAD - Izvoz srpskog softvera premašio je izvoz maline, a srpski IT stručnjaci pravili su softver koji danas koristi američka bezbednosna služba FBI, izjavio je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za eUpravu pri Ministarstvu državne uprave.

Sedam srpskih stručnjaka radilo je na izradi softvera za FBI koji prepoznaje otiske prstiju, rekao je Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na predstavljanju izveštaja Svetske banke o razvoju digitalne dividende u 2016.

Šef kancelarije SB u Srbiji Toni Verhejen kaže da su za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija potrebna veća ulaganja u infrastrukturu, jačanje javno-privatnog partnerstva i obrazovana radna snaga.

- Nije dovoljno samo ulaganja u telekomunikacije i liberalizaciju tržišta. Potrebno je unapređenje poslovnog okruženja i usavršavanje obrazovanja, jer zemlje koje više ulažu u digitalne tehnologije ostvaruju veći rast i razvoj - istakao je Verhejen i dodao da je Srbija na dobrom putu da počne da koristi benefite od IT tehnologija.

Autor: E.K.,Foto: Shutterstock
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.