Snouden ima poruku za FBI i NSA: Prestanite da KRŠITE ZAKON

Izvor: Blic, 22.Mar.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden ima poruku za FBI i NSA: Prestanite da KRŠITE ZAKON

Uzbunjivač Edvard Snouden poručio je američkim obaveštajnim agencijama da prestanu da krše zakon.

Dok su direktori FBI i NSA javno svedočili pred američkim Senatom o potencijalnim vezama američkog predsednika Donalda Trampa sa Rusijom i njegovim tvrdnjama da ga je prisluškivao bivši šef države Barak Obama, Snouden je preko "Tvitera" ukazao na neke detalje koji su prošli nezapaženo u američkim medijima, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "RT".

Džejms Komi, šef FBI i Majk Rodžers, šef NSA, govorili su o curenju poverljivih informacija u medijie.

Red flag: NSA Director careful to discuss only who can unmask USP identities in reporting, not who can access collection involving USPs.

- Uzbuna: Direktor NSA pažljiv pri diskutovanju o tome ko može da otkrije identitete američkih državljana pri izveštavanju, ali ne govori o tome ko sme da pristupi kolekciji podataka o američkim državljanima - napisao je Snouden.

How many communications in which at least one participant is American are held by the NSA? The question not answered in Congress today. https://t.co/kp1VrAfP0R

- Koliko ima komunikacija u kojima je bar jedan učesnik Amerikanac, koje su u posedu NSA? Na ovo pitanje nije odgovoreno u Kongresu danas - rekao je on.

Bivši radnik NSA je komentarisao da su članovi Kongresa postavljali pitanja o zakonitosti i moralu i rekao da dok ljudi koji dostavljaju poverljive informacije možda krše zakon, ono što rade je "moralni čin".

Na izjave direktora da će oni koji objavljuju poverljive informacije biti zaustavljeni oštrim kaznama, Snouden je rekao da se to neće desiti.

You want to know how to stop the next whistleblower? Stop breaking the damn law.

- Čak ni monstrouzno velike kazne ( kao ona koju je dobila Čelsi Mening) neće sprečiti sledećeg uzbunjivača. Želite da zaustavite uzbunjivače? Prestanite da kršite zakon - zaključio je Snouden.

Edvard Snouden trenutno živi u Rusiji gde je dobio privremeni azil, jer ga američke vlasti traže zbog optužbi za predaju tajnih podataka specijalnim službama drugih zemalja i po svakoj od tri tačke preti mu do 10 godina zatvorske kazne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.