JEDINI TESLIN ŽIVI POTOMAK TVRDI: Dokumenta FBI nisu iznenađenje, o mom ujaku ima još MNOGO TOGA

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDINI TESLIN ŽIVI POTOMAK TVRDI: Dokumenta FBI nisu iznenađenje, o mom ujaku ima još MNOGO TOGA

Vilijem Terbo, jedini potomak velikog naučnika Nikole Tesle, smatra da dokumenta koje je američki Federalni istražni biro (FBI) nedavno objavio o njegovom deda ujaku nisu nikakvo iznenađenje.

- Podaci obaveštajnih službi , "zrak smrti" kao i datum kada je Tesla preminuo nalaze se u uglednim publikacijama - prenosi Alo tvrdnje potomka slavnog srpskog naučnika.

Nakon 73 godine od kako je američka vlada zaplenila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << puna dva kamiona Teslinih stvari, FBI je objavio 249 stranica poverljivih dokumenata, koja su dostupna i javnosti. Mnogi od podataka su za javnost iznenađujući, kao onaj da je Tesla umro 8. januara, a ne 7.  Dokumenti otkrivaju i da je vlada SAD bila zainteresovana za njegov “zrak smrti”, oružje koje je Tesla navodno osmislio, kao i da ga je pratila američka obaveštajna služba. Takođe, otkriva se i da je FBI planirao da uhapsi Teslinog člana porodice, za kog su verovali da želi da se domogne neprocenjivo vrednih beleški slavnog izumitelja.

Iz Muzeja Nikole Tesle u Beogradu tvrde da nemaju nikakve podatke da je FBI bio u njegovoj hotelskoj sobi i  iz nje izneo neke stvari, pre nego što je njegova celokupna zaostavština spakovana i predata u skladište, odakle je kasnije preneta u Beograd.

Foto: FBI

- Sam Muzej je osnovan 1952. godine i nije postojao kao pravni subjekt u vreme smrti Nikole Tesle. Imajući u vidu tu pravnu činjenicu, Muzej nema pravnog osnova da potražuje Teslinu imovinu, ukoliko ona postoji i ukoliko je nađena posle njegove smrti - rekli su iz Muzeja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.