HAKERI OBJAVILI PODATKE O 20.000 RADNIKA FBI: To vam je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu...

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAKERI OBJAVILI PODATKE O 20.000 RADNIKA FBI: To vam je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu...

Imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne bezbednosti su objavljeni na internetu od strane nepoznatih hakera nakon što su uspeli da uđu u računare Ministarstva pravde.

Na tviter haštagu @DotGovs, hakeri su objavili link ka listingu imena, naziva radnih mesta, radne e-pošte, telefonskih brojeva i država za hiljade zaposlenih u Službi unutrašnje bezbednost (DHS) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << FBI. Lista obuhvata kompjuterske stručnjake, službenike za nabavku, analitičare budžeta, direktore i visoke savetnike.

Nekoliko medijskih kuća su kontaktirani od strane hakera u nedelju uveče i dat im je pregled podataka.

20,000 FBI EMPLOYEES NAMES, TITLES, PHONE NUMBERS, EMAILS, COUNTRYhttps://t.co/c5mvY49P8S

password is lol#FreePalestine

"Mi shvatamo ove izveštaje vrlo ozbiljno, međutim nema indikacija u ovom trenutku da postoji povreda osetljivih ili ličnih podataka", izjavio je portparol DHS S.I.Li u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

Hakeri su ispričali portalu "Moderboard" da su pristupili informacijama ugrožavanjem naloga e-pošte jednog zvaničnika ministarstva pravde.

ALL https://t.co/JVNmAdiVAm EMPLOYEES (9,000) NAMES, TITLES, PHONE NUMBER, STATE, EMAILhttps://t.co/gv82WHUp5E#FreePalestine

pass is lol

Oni su preuzeli oko 200 gigabajta podataka.

"Ovo je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu, ovo je za dete koje traga za odgovorom", rekli su hakeri na početku svog kriptovanog posta.

how you like that huh @TheJusticeDept#FreePalestine pic.twitter.com/G37q6AWh23

I poruka i metod koji su koristili tokom hakovanja liče na grupu anonimnih hakera koji su prošle godine probili privatne mejlove direktora CIA Džona Brenana i direktora Nacionalne obaveštajne službe Džejmsaa Klapera.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hakeri objavili lične podatke 20.000 zaposlenih u FBI

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2016

Imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne bezbednosti su objavljeni na internetu od strane nepoznatih hakera nakon što su uspeli da uđu u računare Ministarstva pravde...Na tviter haštagu @DotGovs, hakeri su objavili link ka listingu imena, naziva radnih mesta, radne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.