FBI platio više od milion dolara za hakovanje ajfona

Izvor: VOA, 22.Apr.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI platio više od milion dolara za hakovanje ajfona

Direktor američkog federalnog istražnog biroa Džejms Komi izjavio je da je njegova agencija platila million i 300 hiljada dolara za hakovanje ajfona koji je koristio napadač u San Bernardinu u Kaliforniji, u decembru prošle godine.

Govoreći na bezbednosnom forumu u Londonu, Komi je rekao da uprkos tome što je ef-bi-aj odustao od tužbe protiv proizvodjača ajfona Epla u tom slučaju, diskusija o privatnosti i potrebama javne bezbednosti treba da bude nastavljena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA <<
Komi je rekao da ne zna kakav bi trebalo da bude ishod rasprave o sukobu prava na privatnost i zaštite javne bezbednosti u slučajevima terorizma, ali da je odgovor na tu dilemu potreban. Direktor ef-bi-aja nije naveo da li je njegova agencija pronašla korisne informacije u telefonu napadača iz San Bernardina, ali je rekao da se istraga nastavlja.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBI platio 1,3 miliona dolara za hakovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2016, 12:52

Direktor američkog federalnog istražnog biroa Džejms Komi izjavio je da je FBI platio milion i 300 hiljada dolara za hakovanje ajfona koji je koristio napadač u San Bernardinu u Kaliforniji, u decembru prošle godine...Govoreći na bezbednosnom forumu u Londonu, Komi je rekao da uprkos tome što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FBI platio više od milion dolara za hakovanje ajfona

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2016

NJUJORK - Direktor američkog federalnog istražnog biroa Džejms Komi izjavio je da je FBI platio million i 300 hiljada dolara za hakovanje ajfona koji je koristio napadač u San Bernardinu u Kaliforniji, u decembru prošle godine...Govoreći na bezbjednosnom forumu u Londonu, Komi je rekao da uprkos...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.