Direktori FBI i NSA svedočiće o vezi Rusije i Trampa

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori FBI i NSA svedočiće o vezi Rusije i Trampa

Vašington -- Komitet za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD saopštio je da je pozvao direktore FBI i NSA da svedoče o navodnom mešanju Rusije u izbore.

Pozvani su, kako je saopšteno, i zvaničnici za vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame.

Oni će 2. maja morati da se pojave na raspravi u okviru istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Nakon neslaganja između demokrata i republikanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko toga ko bi mogao da svedoči u istrazi o eventualnoj povezanosti predizborne kampanje aktuelnog predsednika Donalda Trampa i Rusije, komitet je saopštio da je poslao posmo u kojem poziva direktora FBI Džejmsa Komija i direktora NSA Majka Rodžersa da se pojave na saslušanju, koje će biti zatvoreno za javnost.

Odbor je dodao da je uputio još jedno pismo u kojem se pozivaju bivši direktor CIA Džon Brenan, bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper i bivša zamenica državnog tužioca Sali Jejts da se pojave na javnom saslušanju, koje će biti zakazano nakon 2. maja, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktori FBI i NSA o vezi Trampa i Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2017

Komitet za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD saopštio je da je pozvao direktore FBI, Državne bezbednosne agencije (NSA) i zvaničnike za vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame da se 2. maja pojave na raspravi u okviru istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.