Bivši direktor FBI Miler imenovan specijalnog savetnika za istragu o TRAMPU I RUSIJI

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor FBI Miler imenovan specijalnog savetnika za istragu o TRAMPU I RUSIJI

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine.

Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi je napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miler imenovan za specijalnog zastupnika u istrazi o uticaju Rusije na izbore u SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2017

Nekadašnji šef FBI Robert Miler imenovan je specijalnog zastupnika u federalnoj istrazi o uticaju Rusiji na predsedničke izbore u SAD, uključujući i potencijalne kontakte članova izbornog tima predsednika Donalda Trampa sa ruskim zvanićnicima, javljaju američki mediji. Milera je imenovalo Ministarstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bivši direktor FBI nadgleda istragu o Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2017

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine...Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.