ALI AHMETI: FBI da nagleda suđenje Albancima koji su ubili 5 Makedonaca

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALI AHMETI: FBI da nagleda suđenje Albancima koji su ubili 5 Makedonaca

Slučaj Monstrumi jeste stvar pravosuđa, ali zadire u međuetničke odnose, pa Albanci traže da sudski proces nadgleda američki Federalni istražni biro

SKOPLJE - Ali Ahmeti, predsednik Demokratskog ujedinjenja za integracije, najveće albanske stranke u Makedoniji, zatražio je od FBI da nadgleda sudski postupak u slučaju "Monstrumi", kada su šestorica Albanaca 2012. godine ubili petoricu Makedonaca.

Ahmeti je za skopski Utrinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vesnik rekao da je o tome razgovarao sa predsednikom Nikolom Gruevskim.

"Iako se ovo pitanje odnosi na sudstvo i pravo, direktno zadire u međuetničke odnose. Za nas je to jako važno. Ocenjujemo da bi međunarodni nadzor povećao kredibilnost ovog procesa, koji je, u suštini, vrlo osetljiv. U tom smislu tražimo da proces nadgleda FBI", izjavio je Ahmeti i dodao da se i premijer Gruevski složio da sudski proces bude transparentniji.

Prema prvostepenoj odluci u sudskom postupku "Monstrumi" šetorica Albanaca osuđena su na doživotnu robiju za ubistvo četvorice mladića i 50-ogodišnjeg pecaroša kod jezera Smilkovac u blizini Skoplja 2012 godine.

Posle izricanja ove presude došlo je do niza protesta u glavnom gradu Makedonije ali i z Tirani i Prištini.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.