X FAKTOR UŽIVO: STIGLI REZULTATI: Ko večeras ispada?

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

X FAKTOR UŽIVO: STIGLI REZULTATI: Ko večeras ispada?

Tema večerašnje emisije uživo muzičkog takmičenja "X faktor" je, kao i sinoćnja, Evrovizija. Svi takmičari su se predstavili, a večeras jedan kandidat ispada.

Crnogorski predstavnik na Evrosongu, Nenad Knežević Knez specijalni je gost večerašnje emisije.

On je doneo scenu iz Beča, pa je pesmu "Adio" otpevao uz pratnju dama i koreografijom, baš kao što je to uradio u Austriji.

Inače, pesmu mu je napisao Željko Joksimović, koji je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oduševljenjem ispratio nastup.

Amel Ćurić je poslednji takmičar koji se večeras predstavio. Odabrao je pesmu "Lejla" od Hari Mata Harija.

Imao je sveden nastup, a u koreografiji su mu pomogle dve plesačice.

- Šta radiš ti ovde? Zašto nisam na tvom koncertu sada? - pitala ga je Aleksandra, a ostali članovi žirija su pohvalili njegovo pevanje.

- Ako je pesma bila pisana za Harija, onda je njegov glas violina. Ti si bio saksofon, svaka čast! Otpevao si je muški - rekao mu je Masimo.

Tri atraktivne cure, koje su oformile bend "Anđeline" otpevale su od Abe numeru "Waterloo". Ovu pesmu su posvetile bivšim momcima.

Inače, nisu samo stasom plenile pažnju već i odličnim vokalima. Oko nje je bilo nekoliko dama koje su vozili rolere.

- Prelepa pesma i vi ste lepo izgledale. Žao mi je što niste ovo bolje otpevale, falilo je energije - rekao je Željko.

Ostalim članovima žirija su se dopale.

Magdalena Bogić otpevala je pesmu "Oro" od Jelene Tomašević.

Kao je rekao Željko u najavi, Magdalena peva kao Bog. To je ona i dokazala na sceni. Stajala je samouvereno i pesmu otpevala sa puno emocija.

Kako bi pesmi dali još veću snagu, iza nje su na video binu udarali gromovi.

- Nemam ništa da primetim, bilo je sugestivno i jako dobro otpevano - rekao joj je Masimo, a Aleksandra dodala da je ona odličan pevač budući da vlada svim žanrovima.

Velika je prednost zvučati staro, a imati 17 godina. Potpuno si formirana pevačica. Mlada si pa si zato u X faktoru inače bi trebalo već da nastupaš negde - rekao joj je Tonči, a Željko se ponovio i rekao da je otpevala bogovski.

Neodoljiv i poslušan mladić, koji je sve savete Željka Joksimovića shvatio ozbiljno, ovog puta je otpevao od Ribaka "Fairytale".

Pesmu je posvetio društvu, a već prvi taktovi violine i razigranog violiniste obećavali su veseo nastup. Ilija je prve stihove otpevao ležeći na klupi, a onda je ustao i pustio glas.

Pored violiniste, pratila ga je i jedna vila koja je pokušavala celu noć da ga šarmira, u čemu je u jednom trenutku uspela. Cela scenografija je odavala utisak kao da je Ilija stvarno u nekoj bajci.

Na kraju pesme su svi u publici skandirali "Ilija,Ilija", a u tome im se pridružila i Aleksandra.

- Ovo je tip pesama koji ti ne voliš i ne snalaziš se u njima. Ipak, u svemu tome, sve ovo je bilo simpatično - rekao mu je Tonči.

Željko je i ove večeri imao savete za Iliju.

- Odlično izgledaš i sve bolje pevaš. Kada su ovakve pesme u pitanju trebalo bi da se zadrži originalni etno element. Inače, ostalo je bilo sjajno - rekao je Željko.

Masimo je želeo da prestane opsesija oko kilaže kod Ilije i zamolio je Iliju da ne misli previše na to. Inače, nije imao zamerke za njegovo pevanje.

Njegov mentor, Aleksandra, bila je ljuta na njega.

- Ti imaš 16 godina i želim da imaš 300 kg na kraju takmičenja. Nebitna je kilaža, trebalo bi da si zdrav, to je najbitnije! Ti svaku pesmu pretvaraš u svoj stil i svaka čast - rekla je Aleksandra.

Peva u suzama, bez suza i iz stomaka. Ona je do sada pokazala da može sve, a čini se da nije posustala ni u ovom nastupu.

Iva Ćurić, ili kako je mentor Željko zove "X faktor puslica", odabrala je pesmu od Lene "Satellite". Za sad je njen nastup bio najveseliji budući da je scena bila puna plesača.

Vesela koreografija, mnoštvo kišobrana koji su krasili scenografiju i Ivin divan glas učinili su da se svi osećamo kao da gledamo neki mjuzikl.

Masimo je imao samo reči hvale, baš kao i Aleksandra koja je bila jako ponosna na nju.

- U svakoj pesmi pronađeš samu sebe i svedeš ih na svoj nivo. Možda bi mogla samo malo da poradiš na tome - kaže Tonči, a Željko joj je rekao da je bolja od Lene koja u originalu peva ovu numeru.

Momci iz Podgorice "Hughway trio", baš kao i Bobi, ispali au u "kući sudija".

Ipak, njihovo ispadanje nije bilo nimalo lako, sudeći po načinu na koji ih je Tonči izbacio. Kakvu su parodiju napravili na svoje ispadanje i kakvu su poruku poslali Tončiju pogledajte OVDE.

Za njihov prvi nastup uživo odabrali su pesmu "Zauvijek moja" od grupe No Name koja je predstavljala Srbiju i Crnu Goru na Evroviziji.

Oni su se potrudili da osmisle, ne pretešku, ali zanimljivu koreografiju. Ipak, iako se očekivalo da će uz ovu pesmu odigrati Oro, to ovoga puta nisu uradili.

- Vi ste pravi bend i to se čuje, bravo samo napred - rekla je Aleksandra. Željko je zamerio što nisu rekli usklik "Ojha" koji inače postoji u numeri.

- Radite na pevačkoj kondiciji, kidate malo reči, to je jedina zamerka - rekao je Masimo, a mentor Tonči je bio zadovoljan.

Bojan Mojsoski je ispao u delu takmičenja "kuća sudija", ali se vratio i večeras je njegov prvi nastup uživo.

Za večerašnje predstavljanje odabrao je pesmu "Ostani" od Gorana Karana. Publika je njegov povratak pozdravila sa gromoglasnim aplauzom.

Pet dama plesale su oko njega u, a Bobi je pesmu vrlo emotivno izveo. Njegovi pokreti su odavali tugu dok pesma "Poljubi me i budi tu...". Ipak, Bobi nije zaboravio i da malo flertuje sa publikom, pa je usledio i po koji šarmantni osmeh.

Koliko je dobro pevao najbolje govori činjenica da mu je tokom pevanja tapšao Željko Joksimović.

- Ja bih voleo da pevam kao ti - rekao mu je Željko, a Tonči nije imao reči.  Za Masima je ovo bio jako dobar nastup. Aleksandra je samo imala da kaže "Bravo"

Nakon što su voditelji Aleksandar Radojičić i Antonija Blaće pozdravili publiku, potvrdili su da su linije za glasanje otvorene.

Nakon toga su predstavili žiri koji čine: Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Masimo Savić i Tonči Huljić.

I predstavljanje kandidata može da počne!

Ovu emisiju su otvorili takmičari koji su zajedno na sceni otpevali pesmu "Hajde da ludujemo".

I ove večeri je tema "Evrovizija" pa će se sedmoro takmičara predstaviti sa pesmama koje su nekada izvedene na ovom muzičkom festivalu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

X FAKTOR UŽIVO: U pesmi "spasa" se bore Ilija i Anđeline

Izvor: Blic, 25.Maj.2015

Tema večerašnje emisije uživo muzičkog takmičenja "X faktor" je, kao i sinoćnja, Evrovizija. Svi takmičari su se predstavili, a večeras jedan kandidat ispada..."Highway trio" su prvi koji su prošli u sledeći krug. Njihovim putem otišao je i Bobi Mojsoski...Prolazak u dalje takmičenje obezbedio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.