Srbija u prvom polufinalu u Beču

Izvor: Story, 27.Jan.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u prvom polufinalu u Beču

Preliminarnim žrebom u Gradskoj kući u Beču odlučeno je da će Srbija na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije nastupiti u prvom polufinalu 19. maja, i to u drugom delu prve polufinalne večeri.

Evrovizija, foto: logo

Pored Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 15 država. U prvom delu nastupiće Grčka, BJR Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija i Jermenija, dok će u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << delu prve polufinalne večeri, pored Srbije, svoje kompozicije predstaviti Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska.

Drugo polufinale, koje je zakazano za 21. maj, imaće 17 zemalja učesnica. Žrebom su u prvi deo drugog polufinala odabrani Norveška, Irska, Češka Republika, Litvanija, San Marina, Malta, Portugal i Crna Gora. U drugom delu večeri nastupiće Švajcarska, Azerbejdžan, Slovenija, Letonija, Poljska, Island, Izrael, Kipar i Švedska.

Velika petorka i domaćin – Austrija, koji su direktno u finalu, takođe će glasati u polufinalima. Zemljama iz prvog polufinala, gde je Srbija, glasove će moći da daju Španija, Austrija i Francuska. Učesnicima drugog polufinala glasove iz „Velike petorke“ moći će da daju Nemačka, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Konačan redosled svih kompozicija iz oba polufinala će i ove godine odrediti produkcija šou-programa, uz odobrenje EBU izvršnog supervizora i referentne grupe.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.