Sestre Tolmačev žele da ponove svoj uspeh na Evroviziji „za odrasle“

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestre Tolmačev žele da ponove svoj uspeh na Evroviziji „za odrasle“

19.04.2014. -

Pobednice dečije Evrovizije-2006 Anastasija i Marija Tolmačev koje će ove godine predstaviti Rusiju na konkursu za odrasle u Kopenhagenu u maju, žele da ponove svoj uspeh i zauzmu prvo mesto, rekao je za RIA Novosti predstavnik pres-službe TV kanala Rosija 1 Maksim Kranjin.

TV kanal Rosija 1, koji prenosi konkurs na teritoriji Rusije ove godine, izabrao je sestre Tolmačev, prvi put odustavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od nacionalnog ruskog konkursa, kao što je ranije više puta postupao Prvi kanal (oba kanala naizmenice prenose konkurs svake godine). Devojke nastupaju sa pesmom Shine. Odgovarajući na pitanje o šansama za pobedu, Kranjin je rekao:

- Prvo mesto. Naše devojke su čak govorile da žele da ponove rezultat iz 2006. godine sa dečije Evrovizije.

On je dodao da 27. aprila ruska delegacija kreće u Kopenhagen, a 28. je planirana prva proba. Detalje tačke s kojom će na Evroviziji sestre Tolmačev nastupiti, Kranjin nije otkrio.

Bez obzira na mladost iza leđa 17-godinjih sestara je već ubedljivi muzički bekgraund. Još u detinjstvu devojčice su počele da pevaju u muzičkom studiju Svitac u Kursku, zatim u muzičkom pozorištu Džem. Prva dostignuća sestara Tolmačev bile su pobede na muzičkim konkursima Zlatna lađa, Nevske zvezdice, Sazvežđe mladih. Naredne godine posle pobede na dečijoj Evroviziji sa sopstvenom pesmom Prolećni džez, sestre Tolmačev su snimile prvi album Polovine, debitovale su kao voditeljke u nekoliko popularnih programa, učestvovale u novogodišnjem televizijskom mjuziklu Kraljevstvo krivih ogledala, gde su pevale trio sa Alom Pugačovom.

U januaru Evropski savez emitera koji organizuje Evroviziju, već je rasporedio učesnike u dva polufinala. Sestre Tolmačev dobile su mesto u prvom delu prvog polufinala, koje će se održati 6. maja. Ukupno ove godine u konkursu učestvuje 37 zemalja. U prvom polufinalu će nastupiti 16 zemalja, a u drugom polufinalu 8. maja će učestvovati 15. Zemlje velike petorke i zemlja-domaćin takmičenja prolaze u finale van konkursa. Ono će se održati 10. maja.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.