SEĆATE LI SE “AZUKAR MORENO”? Dve sestre su zaludele Evropu sa pesmom “Bandido”, a evo kako sad izgledaju (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEĆATE LI SE “AZUKAR MORENO”? Dve sestre su zaludele Evropu sa pesmom “Bandido”, a evo kako sad izgledaju (FOTO) (VIDEO)

Ovogodišnja Evrovizija je bila pa prošla, strasti se još nisu smirile, a ostaje i večito pitanje: da li je pobedila najbolja pesma? A sećate li se ove dve sestre, vatrene Špankinje, Antonije - Toni i Enkarna Salazar?

To vam možda ništa ne znači dok ne kažemo Azukar Moreno ili Braon šećer, čija je pesma "Bandido" je 1990. godine u Zagrebu na Evroviziji završila na petom mestu, od 22 kompozicije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Njihov nastup ostao je upamćen zbog tehničkog problema zahvaljujući kome su izašle na scenu i drugi put da pesmu izvedu kako valja.

U novembru 2007. godine Antonija je objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Foto: Profimedia/AFP

U septembru naredne godine objavljeno je da se Enkarnasion u potpunosti oporavila, ali da zbog ličnih razlika nemaju nameru da žure sa obnavljanjem karijere.

U oktobru 2013. godine u jednoj TV emisije ponovo su se ujedinile, kao duet ali i kao sestre. Za narednu, 2014. godinu najavile su turneju i novi album.

Printskrin: Youtube/77xicobcn

Sestre Salazar su bile meta mnogih tračeva, a njihovim pesmama se pripisuje feministički prizvuk. Njih dve imaju najviše obožavatelja među gej zajednicom u Španiji.

Od 1984. godine prodale su više od tri miliona albuma i singlova u Španiji, a devedesetih su postale poznate i u ostatku Evrope, Latinskoj Americi i SAD, sa prodatih 12 miliona albuma.



Smatra se da su sestre među prvim umetnicima u Španiji koje su kombinovale svoje romsko nasleđe i tradicionalni "kantaora" način pevanja sa urbanim dens ritmovima.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.