EBU uvodi sankcije: Ukrajina ostaje bez Eurosonga?!

Izvor: Svet plus, 30.Mar.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBU uvodi sankcije: Ukrajina ostaje bez Eurosonga?!

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin Eurosonga ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije.

Ovo je u intervjuu za švajcarski list ''Blik'' izjavila predsednica EBU Ingrid Deltenre i dodala: - Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Duboko žalim zato što se Evrovizija koristi za političke igre. - rekla je Deltenre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << a prenosi Sputnjik. Ona je naglasila da to takmičenje nije za "huškanje ljudi jednih protiv drugih" i zapretila da će uvesti sankcije Ukrajini.

Predsednica EBU je rekla je da trenutno vodi razgovore sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grojsmanom kako bi se pronašlo "mirno rešenje" za aktuelni problem.

Ove godine Rusiju bi na "Evroviziji" trebalo da predstavlja Julija Samojlova sa pesmom "Flame Is Burning", ali joj je ukrajinska služba bezbednosti zabranila ulazak u zemlju na tri godine zbog njenih nastupa na Krimu. Ukrajinske vlasti izrazile su spremnost da prihvate predstavnika Rusije na 62. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu u maju, u slučaju da aktuelnu predstavnicu Juliju Samojlovu zameni drugi takmičar, koji nema problema sa ukrajinskim zakonom. "Prvi kanal Rusije" odbio je ranije ponudu EBU da Samojlova na "Evrosongu", koji se održava od 9. do 13. maja u Kijevu, učestvuje uključenjem putem satelita, piše Blic.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.