Desničari protiv Evrosonga: Nećemo džender mejnstriming, amerikanizaciju i zatupljivanje naroda

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desničari protiv Evrosonga: Nećemo džender mejnstriming, amerikanizaciju i zatupljivanje naroda

Nekadašnji portparol desničarskog pokreta Pegida u Austriji Georg Imanuel Nagel namerava da organizuje demonstracije protiv Pesme Evrovizije, čiji je Beč domaćin u maju.

On je pozvao na protest pod motom "Protiv dekadencije i pada vrednosti", na dan kada se održava finalno takmičenje.

Prema njegovoj zamisli, učesnici protesta marširaće 23.maja, sa početkom u 21 čas, kada se održava završnica Evrosonga, od dvorane u kojoj se održava takmičenje do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra Beča.

Nagel objašnjava da je Evrosong, prema njegovom mišljenju, najbolji primer za državno organizovano zatupljivanje naroda pod motom "hleba i igara", sa ciljem skretanja pažnje sa realnih političkih problema.

Preko fejsbuka on je već započeo kampanju za ovaj protest pozivajući na skup "za porodice i tradiciju kao najviše vrednosti, protiv džender mejnstriminga, amerikanizacije i državnog zatupljivanja naroda".

Na svom sajtu Nagel se jasno izjašnjava pre svega protiv homoseksualnih brakova i prava na usvajanje dece za istopolne parove.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desničari pozivaju na demonstracije protiv "Evrovizije"

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2015

Bivši portparol desničarskog pokreta Pegida u Austriji Georg Imanuel Nagel namerava da organizuje demonstracije protiv "Pesme Evrovizije", čiji je Beč domaćin u maju...On je pozvao na protest pod motom "Protiv dekadencije i pada vrednosti", na dan kada se održava finalno takmičenje. Prema njegovoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.