Da li će Bojana večeras uspeti da dovede Eurosong u Srbiju?

Izvor: Svet, 23.Maj.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Bojana večeras uspeti da dovede Eurosong u Srbiju?

Naša Bojana Stamenov će se sa predstavnicima 26 zemalja večeras boriti za pobedu na 60. “Pesmi Evrovizije u Beču. Direktan prenos na RTS 1 i RTS Satelit od 21 čas.
Bojana je favorit obožavalaca “Evrosonga” i novinara, a kladionice ukazuju da velike šanse na pobedu ima švedski kandidat Mans Zelmerlev, italijanski trio “Il Volo“, kao i Ruskinja Polina Gagarina.
Tokom jučerašnjeg dana održane su poslednje probe za finale, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << a i nastup pred stručnim žirijem, koji učestvuje u donošenju odluka.
Bojana će nastupiti u prvom delu finala, pod brojem osam.
Finalno veče otvoriće Slovenija, a zatvoriti Italija, a u njemu učestvuju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Nemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija.
Inače, ovogodišnji „Evrosong“ ima 40 zemalja učesnica, a prvi put je učestvovala i Australija, koja već više decenija prati “Pesmu Evrovizije” i dobila je mogućnost da ove godine ravnopravno učestvuje u ovom evropskom takmičenju.
Odluku o pobedniku donose publike i stručni žiri, pri čemu će odnos biti pola-pola.
Pravo glasa imaće gledaoci iz svih 40 zemalja učesnica, koji će za svog favorita moći da glasaju putem SMS.
Kompozitor pesme sa kojom predstavnica Srbije Bojana Stamenov nastupa u Beču, Vladimir Graić, očekuje veliku borbu u finalu.
„Mi smo u Beč došli s ciljem da uđemo u finale. Govorili smo od početka da je naš prvi i osnovni cilj da uđemo u finale. Sada kada smo u finalu imamo neke druge ciljeve, što je logično. Pomerili smo lestvicu“, naglasio je.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li će Bojana večeras uspeti da dovede Eurosong u Srbiju?

Izvor: Scandal.rs, 23.Maj.2015

Naša Bojana Stamenov će se sa predstavnicima 26 zemalja večeras boriti za pobedu na 60. “Pesmi Evrovizije” u Beču. Direktan prenos na RTS 1 i RTS Satelit od 21 čas...Bojana je favorit obožavalaca “Evrosonga” i novinara, a kladionice ukazuju da velike šanse na pobedu ima švedski kandidat...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.