Vreme je za ono pravo: Počinju eliminacije na EURO 2016

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za ono pravo: Počinju eliminacije na EURO 2016

Novi format na Evropskom prvenstvu na kom su prvi put učestvovale čak 24 selekcije bio je prilična nepoznanica za sve pa smo videli opreznu igru sa malo golova. Svi su pre svega mislili kako da dođu do četiri boda i tako obezbede plasman u osminu finala.

Uz dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe u eliminacionu fazu su se plasirala i četiri tima koja su zauzela treće mesto, tj. Izvisili su samo Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Albanija. Mnogi su složni u oceni da je Hrvatska najviše pokazala u frupnoj fazi takmičenja, ali komšije nisu imale sreće sa “kosturom” pošto im je za protivnika umesto očekivane Italije “zapao” ništa manje težak provinik - Portugalija. Ali, da krenemo redom.

25. jun , 15.00, Sent Etjen

Eliminacionu fazu utakmicom u Sent Etjenu otvoriće Švajcarci i Poljaci. Ni jedni ni drugi nisu oduševili u prvoj fazi, ali oba tima su potpuno zasluženo u osmini finala. Blagu prednost dajemo Poljacima koji su u duelu sa Nemačkom pokazali da mogu ravnopravno da se bore sa najboljim timovima sveta.

25. jun, 18.00, Pariz

Dva debitanta ne samo da su se plasirala u osminu finala već će jedan od njih neminovno igrati u četvrtfinalu i teoretski biće na tri pobede od trofeja. Daleko bolje igre pokazali su Velšani predvođeni Geretom Bejlom pa bi sve osim njihove pobede i to posle 90 minuta bilo veliko iznenađenje.

25. jun, 21.00 Lans

Jedan od dva derbija osmine finala biće odigran u Lansu, a pobednik će imati gotovo otvoren put do finala, tačnije jedina teža prepreka biće Belgija ukoliko ne kiksira protiv neke od slabijih selekcija. Već smo rekli da je Hrvatska po opštim ocenama do sada prikazala najviše, ali tri remija Portugalije Marfijevim zakonom moraju da odu na jednu stranu, u pobedu ili poraz. S obzirom da Portugalci u svom timu imaju virtuoze poput Ronalda ili Kvarežme ne bi bilo iznenađenje da “vatreni” u subotu pakuju kofere za doma.

26. jun, 15.00 Lion

Nedeljni program otvaraju domaćin i Republika Irska, kojoj je osmina finala “puna kapa”, ali kada su već stigli dotle sigurno je da se “Kelti” neće predati tek tako. Pred svojim navijačima u Lionu Francuska je veliki favorit.

26. jun, 18.00, Lil

Za iznenađenje osmine finala mogla bi da se pobrine Slovačka, ali nikako kukavičkom taktikom kao protiv Engleza kada su svim silama branili remi. U reprezentaciji imaju vrlo dobre fudbalere i ako Nemcima ne bude dan, kao u duelu sa Ircima, ništa nije nemoguće.

26. jun, 21.00, Tuluz

Pored Islanda, najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira je selekcija Mađarske koja nije imala sreće pošto je naletela na vrlo dobru Belgiju koja je posle startnog poraza od Italije “pohvatala konce” i gazi sve pred sobom. Mnogi ovaj tim već vide u finalu, ali su i Portugalci verovali da mogu da savladaju Mađare pa se to nije desilo.

* Našao je ko će da se žali: Albanci traže da UEFA reaguje

* Srpkinja se golišavom fotografijom zahvalila Ramosu za promašeni penal protiv Hrvatske (FOTO)

* VIDEO: Ko ima najlepše navijačice, Rusi, Hrvati, Mađari ili neko četvrti?

27. jun, 18.00, Pariz

Kada reprizu finala sa prethodnog EP gledamo već u osmini finala jasno je da je baš taj dvoboj derbi ove eliminacione runde. Španci osim u duelu sa Turcima nisu oduševili, a Italijani su u svom poznatom “modu” kada iz tvrdih mečeva izlaze kao pobednici minimalnim rezultatom ili u najboljem slučaju trijumfuju sa 2:0. Ono što je gotovo izvesno je danećemo videti mnogo golova, a nije nemoguće da pobednika ovog duela odluče penali.

27. jun, 21.00, Nica

I za kraj ostvaljen je jedan od vrlo verovatno najzanimljivijih duela. Iako “Gordi Albion” važi za velikog favorita Islanđani su pokazali svoju neustrašivost pred jačim rivalima i jasno je kao dan da se neće braniti ni u duelu sa nadmenim Englezima. Za koliko će to da bude dovoljno saznaćemo u nedelju uveče.

Tabele i sve rezultate grupne faze takmičenja na EP možete da pogledate OVDE.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.