Vijeri: Konte ima petlju, igrači osvojili srce nacije

Izvor: B92, 30.Jun.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijeri: Konte ima petlju, igrači osvojili srce nacije

Kristijan Vijeri, legendarni italijanski centarfor, rekao je da je Antonio Konte vratio veru u reprezentaciju, koja je "osvojila srce nacije".

Italija se plasirala u četvrfinale Evropskog prvenstva posle sigurne pobede protiv Španije (2:0), a sam Vijeri ističe da je bio prezadovoljan izdanjem tima u meču sa dvostrukim uzastopnim šampionom.

"Bukvalno sam skočio posle drugugog gola protiv Španije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bio sam veoma uzbuđen jer vidim reprezentaciju koja je puna vrednosti. Ne postoji ništa lepše od borbe za boje Italije i naši momci su vratili veru čitavoj naciji. U poređenju sa Svetskim prvenstvom iz 2014. godine, razlika je kao noć i dan. Ponovo sa velikim entuzijazmom gledam utakmice nacionalnog tima. Momci svu ljubav i prave vrednosti daju za dres Italije", rekao je Vijeri u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

Nekadašnji napadač Azura ističe da je Konte uradio odličan posao i pokazao da je fenomenalan strateg.

"Ukoliko uspete da sve te vrednosti prenesete u reprezentaciju, rezultat je u drugom planu jer ste uspeli da osvojite srce nacije. Konte je taktički fenomenalan, ima fantastičan karakter, uvek je u potrazi za pravim rešenjima, ukratko ima petlju", zaključio je Vijeri.

Italija će se u borbi za polufinale sastati sa Nemačkom u subotu od 21 čas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.