Vembli će biti domaćin finala i polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine

Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vembli će biti domaćin finala i polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine

UEFA je odlučila koje zemlje će biti domaćini panevropskog prvenstva Starog kontinenta 2020. godine, a najveća čast je pripala Englezima i njihovom Vembliju na kojem će se igrati oba polufinala i veliko finale.

Jedini pravi rivali Ostrvljanima su bili Nemci, ali su aktuelni šampioni sveta bili više zainteresovani da u potpunosti organizuju prvenstvo 2024. godine.

Turnir će biti održan u čak 13 gradova i na svakom stadionu (osim Vemblija) će biti odigrano po četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmice, tri u grupnoj fazi i jedna u fazi ispadanja. Čast da prime najbolje evropske fudbalere će pored Londona imati Baku (Azerbejdžan), Brisel (Belgija), Kopenhagen (Danska), Minhen (Nemačka), Budimpešta (Mađarska), Rim (Italja), Amsterdam (Holandija), Dablin (Republika Irska), Bukurešt (Rumunija), Sankt Peterburg (Rusija), Glazgov (Škotska), Bilbao (Španija).

Orlovi, vidimo se na Vembliju!

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vembliju finale, ko će sve biti domaćin?

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2014

UEFA donela odluku, Vembli će biti domaćin finala i polufinala EP 2014. U kojim će se još gradovima igrati?

Nastavak na Sportske.net...

Finale na Vembliju, a evo u kojim gradovima će se još igrati EURO2020

Izvor: Blic, 19.Sep.2014

Finale i polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine igraće se na stadionu Vembli u Londonu, odlučila je Evropska fudbalska unija (UEFA) na ceremoniji u Ženevi...Četvrtfinalne utakmice igraće se u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu, a ovi gradovi biće domaćini i po tri meča grupne faze takmičenja...Sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.