Uživo: Đorđević ušao u teren i dobio tehničku, Srbija - Slovenija 31:38

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Đorđević ušao u teren i dobio tehničku, Srbija - Slovenija 31:38

Košarkaši Srbije od 18 časova igraju protiv reprezentacije Slovenije u ispunjenoj banjalučkoj dvorani "Borik", što im je poslednja provera uoči početka Evropskog prvenstva (5-20. septembar). Meč možete uživo pratiti uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine rezultat je bio 15:22.

"Orlovi" Aleksandra Đorđevića beležili su sjajne rezultate na pripremama i imaju učinak od sedam pobeda uz samo jedan poraz. Nakon ove utakmice selektor će odlučiti koja dvojica od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 14 igrača neće putovati na šampionat Evrope.

Prvi meč u okviru B grupe na Eurobasketu Srbija će odigrati naredne subote, 5. septembra, protiv Španije (18 časova).

Za poslednju proveru odabrana je selekcija Slovenije, koju su "orlovi" pobedili pre dva dana (79:70). Dvorana "Borik" u Banjaluci je krcata, na tribinama je 4.000 ljudi koji su Đorđevića i njegove igrače dočekali ovacijama.

Druga četvrtina u toku:

Na samom početku ove deonice Slovenci su se odlepili na dvocifrenu razliku trojkom Klemena Prepeliča (15:25). "Orlovi" su bili van ritma, u napadu nikako nije išlo, a u odbrani nije bilo rešenja za razigrane Slovence, te je Omić povisio na 17:31 u 14. minutu.

Usledio je koš Bogdanovića pod faulom, ali je promašio penal, što nije bilo loše, jer je Kuzmić poentirao nakon ofanzivnog skoka (21:31). Bjelica je vezao četiri poena za rezultatski priključak posle asistencije Bogdanovića i zatim solo akcije, a onda je na 25:33 Kalinić dobio četvrtu ličnu grešku prilikom blokade.

Takva odluka sudija razbesnela je selektora Đorđevića koji je ušao u teren i imao šta da kaže arbitrima u 25. minutu, pa je dobio tehničku. Blažič je bio siguran sa linije penala, zatim i Kuzmić imao sjajnu blokadu, da bi Nedović ubacio trojku i smanjio na 31:38.

Prva četvrtina: "Orlovi" bez rešenja za trojke i odbranu Slovenaca

Prvu petorku čine Teodosić, Milosavljević, Dangubić, Bjelica i Kuzmić, a novi član Mineoste, Nemanja Bjelica, "dvojkom" iz levog ugla je otvorio meč. Slovenci su odgovorili trojkom, a prednost našem timu vratio je Teodosić u trećem minutu (4:3) nakon promašenih slobodnih bacanja Dangubića.

Usledila je sjajna akcija Bjelice i realizatora Kuzmića, dok su se rivali najviše oslanjali na trojke (8:6). Sredinom prve četvrtine na parketu su se našli Bogdanović, Nedović i Simonović, a Kuzmić je takođe promašio dva penala.

Slovenci su pogađali samo trojke do sedmog minuta, pa je trećom Jaka Klobučar preokrenuo na 8:9, a Alen Omić iz reketa poentirao za 9:11, dok je "orlovima" počelo da škripi u napadu. Tako je i Raduljici ispala lopta iz koša prilikom polaganja, Saša Zagorac je uvećao prednost (9:15) i naterao Đorđevića na tajm-aut, a iz kontre su protivnici došli do 9:17 i to serijom 0:8.

Nalet je prekinuo Teodosić sa linije za slobodna bacanja, a trojkom je oduševio publiku i smanjio na 14:17, svojom mini serijom od pet poena, minut pre kraja uvodne četvrtine. Bilo je i momenata kada je Raduljica prenosio loptu na polovinu rivala, Teo sjajno pronašao Ercega koji je promašio trojku, ali ne i Klobučar, da bi za kraj deonice pogodio Jaka Blažič - 15:22.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Đorđević ušao u teren i dobio tehničku, Srbija - Slovenija 31:42

Izvor: Blic, 29.Avg.2015

Košarkaši Srbije od 18 časova igraju protiv reprezentacije Slovenije u ispunjenoj banjalučkoj dvorani "Borik", što im je poslednja provera uoči početka Evropskog prvenstva (5-20. septembar). Meč možete uživo pratiti uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine rezultat je bio 15:22..."Orlovi" Aleksandra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.