Udovičić primio srpske kajakaše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić primio srpske kajakaše

Ministar omladine i sporta (MOS) Vanja Udovičić primio je danas srpske kajakaše i poručio da su osvajanjem rekordnih sedam medalja na Evropskom prvenstvu u Češkoj na pravi način predstavljali zemlju.

Srbija je na šampionatu u Račicama osvojila jednu zlatnu i srebrnu i pet bronzanih medalja.

"Prvi put imam priliku da se obratim ljudima, koje veoma cenim. Ministarstvo omladine i sporta je prepoznalo rad srpskih kajakaša i ima bar jedan odsto zasluga za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove uspehe. Čestitam im na vrhunskim rezultatima, ali i zbog toga što su predstavljali Srbiju, sport i sebe na pravi način", rekao je Udovičić na prijemu u Palati Srbija.

On je istakao da je pred srpskim kajakašima još veća odgovornost, jer ih naredne godine očekuju Olimpijske igre u Riju.

"Bilo bi nezahvalno očekivati još više medalja nego na Evropskom prvenstvu, ali nadamo se novim uspesima. Pokazali su kako se bori za svoju zemlju, a bilo mi je puno srce kada sam čuo da se posle takmičenja u Češkoj za kajak prijavilo da trenira 200 novih klinaca", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, ministarstvo omladine i sporta će nastaviti da ulaže u srpski kajak.

"Radićemo na izgradnji Centra za edukaciju i trening, najbitnije je da se održi kontinuitet", zaključio je Udovičić.

Sportski direktor kajakaškog saveza Srbije Miodrag Aleksić zahvalio je MOS na podršci i izdvojenoj pomoći.

"Na Olimpijskim igrama u Pekingu nismo imali učesnika i srpski kajak je bio u krizi. Od tada su bile velike promene u savezu, posle čega smo imali bolje rezultate, što se poklopilo sa mandatom ministra Udovičića, koji nam je puni pomogao. Visoki rezultati su dostižni ako imate veliku želju i dobru organizaciju", poručio je Aleksić.

Reprezentativka Srbije Nikolina Moldovan, koja ja na EP osvojila dve bronzane medalje, poklonila je ministru Udovičiću majicu sa potpisima svih kajakaša.

"Zahvaljujem se ministarstvu na podršci koja nam mnogo znači, iz godine u godinu zajedno smo sve bolji i svi smo dobar tim. Ostvarili smo najuspešniji rezultat u istoriji srpskog kajaka, svi smo u dobroj formi i nadam se da ćemo imati mnogo finala na Igrama u Riju", rekla je Moldovan.

Medalje na prvenstvu u Češkoj osvojili su Marko Dragosavljević (zlato), Nebojša Grujić i Marko Novaković (srebro), dvosed Milica Starović - Dalma Benedek Ružičić (dve bronze), kao i Nikolina Moldovan u jednosedu i dvosedu sa sestrom Oliverom, a još jednu bronzu osvojio je i Dejan Pajić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.