Vels je u četvrtfinalu! Tamo je stigao autogolom (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vels je u četvrtfinalu! Tamo je stigao autogolom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

U okršaju debitanata na Evropskom prvenstvu slavio je Vels, koji je se plasirao u četvrtfinale minimalnom pobedom nad Severnom Irskom.

Velšani nisu na ovom meču postigli gol - tragičar je bio igrač Severne Irske Mekoli, koji je postigao autogol.

To je inače bio treći autogol od početka takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Francuskoj, što je rekord evropskih prvenstava.

"Zmajevi" čekaju protivnika iz duela Mađarska - Belgija.

Vels - Severna Irska 1:0

(Mekoli 75 autogol)

VELS: Henesi, Čester, Vilijams, Dejvis, Ganter, Ledli (od 63. Vilijams), Alen, Remzi, Tejlor, Bejl, Voks (od 55. Robson-Kanu).

SEVERNA IRSKA: Mekgovern, Hjuz, Mekoli (od 84. Megenis), Kathart, Dž. Evans, Vord (od 69. Vašington), K. Evans, Norvud (od 79. Mekgin), Dalas, Dejvis, Lafeti.

Mnogo trčanja i jake odbrane, ali ne i fudbalske zanimljivosti - tako bismo mogli ukratko da opišemo duel na "Parku prinčeva". Pogotovo u prvom poluvremenu, gde je vredno pomena samo poništen gol Remzija zbog očiglednog ofsajda.

Severna Irska je formirala bedem, i priliku tražila iz eventualnih prekida i dugih lopti ka Lafetiju. U pas igri je dominirao Vels, ali je protivnik uspeo da veže 114 uspešnih dodavanja u prvih 45 minuta, što je za tri više nego što su imali za ceo meč u grupi protiv Nemačke (111).

U prvom poluvremenu Vels nije uspeo ni da uputi šut u okvir gola.

U nastavku je slika bila malo drugačija.

Bejl je zakuvao sa ubitačnem šutem iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je Mekgovern fantastično odbranio.

Ipak, momenat u 75. minutu je bio presudan, kada je Bejl centrirao, a loše pred Robson-Kanuom reagovao Mekoli, jer je u želji da interveniše matirao sopstvenog golmana.

Eigentor durch McAuley! #WAL führt gegen #NIR mit 1:0. 75' #srfeuro2016 pic.twitter.com/8SskiYjOtt

— SRF Sport (@srfsport) June 25, 2016

Severna Irska je morala da pređe u ofanzivu, sa tri napadača na terenu su pokušavali da nađu put do gola, ali se ispostavilo da je kasno.

OSMINA FINALA

Švajcarska – Poljska 1:1 (penalima 4:5)

Hrvatska – Portugal (25. jun)

Mađarska – Belgija (26. jun)

Nemačka – Slovačka (26. jun)

Italija – Španija (27. jun)

Francuska – Republika Irska (26. jun)

Engleska – Island (27. jun)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) BREGZIT U PARIZU: Irci napustili EVRO, Vels autogolom do četvrtfinala

Izvor: Kurir, 25.Jun.2016

...Učesnika četvrtfinala odlulio je irski reprezentativac Geret Makoli autogolom u 75 minutu Nespretnoj reakciji Mekolija prethodio je centaršut njegovog imenjaka Bejla..Velšani će se za plasman u polufinale boriti prvog dana jula u Lilu sa boljim iz duela Mađarska - Belgija, koji je na programu...

Nastavak na Kurir...

Da li smo na pragu iznenađenja u drugom meču osmine finala?

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016

Ovaj podatak dovoljno govori koliko su Severni Irci "zategli" redove...Nekadašnji trener i fudbaler Selitka Nil Lenon, izjavio je. tokom pauze, da su fudbaleri Majkla O´Nila bili bolji rival u prvih 45 minuta, i bio je u pravu...Oni su naime, za 45 minuta protiv Velsa, imali već tri pasa više nego...

Nastavak na Sportske.net...

Autogol pogurao Vels u 1/4 finale! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016

Reprezentativci Velsa drugi su četvrrfinalisti na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto su u 1/8 finala savladali Severnu Irsku 'minimalcem'...Nakon Poljske, koja je nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Švajcarsku, plasman među osam najboljih reprezentacija 'starog kontinanta' obezbedio je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.