Izvor: HotSport.rs, 28.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U IGRI ZA EP (U-19): Orlići ‘preleteli’ Švajcarce, predvođeni Šaponjićem i Živkovićem

Još su u igri! Omladinska reprezentacija Srbije trijumfom nad Švajcarskom od 3:1 (2:0) sačuvala je šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Grčkoj, koje će se igrati u julu.

Selektor Ivan Tomić je malo promešao karte, u startnu postavu je vratio štopera Vojvodine Srđana Babića, a u špicu je umesto Luke Jovića bio Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Šaponjić, ispostaviće se, najbolji akter utakmice. Napadač Partizana je bio dvostruki strelac, najpre u 13. minutu, a kasnije i u 77. U međuvremenu, njegov klupski drug Andrija Živković je bio siguran realizator najstrože kazne u 29. minutu. 
Pored dvojice momaka iz redova crno-belih, najzapaženiji na meču bio je igrač Rada Mihajlović, koji se i izborio za jedanaesterac.
Promašena su dva penala, po jedan na obe strane. Najpre su Švajcarci u 77. minutu prošpustili priliku da smanje rezultat, ali to je kasnije ipak pošlo za nogom Turkešu u 86. U taboru Orlića Grčić jeb promašio penal.
Orlićima ostaje da pobede Norvešku, i da se nadaju kiksu Holandije. Srbija naredni meč igra 31. marta protiv Norveške. Holandija će se sastati sa Švajcarskom. Finalni turnir prvenstva Evrope održaće se jula meseca u Grčkoj.
Srbija: Manojlović, Stevanović, Jovanović, Babić, Bogosavac (od 74. min Rademaher), Gajić, Desančić, A. Živković, Grujić (od 83. min Bainović), Mihajlović (od 65. min Luković), Šaponjić. Kapiten: Andrija Živković, Selektor: Ivan Tomić.
Švajcarska: Felman, Sou, Elvedi, Losli, Klejner, Grgić, Milosavljević, Iten (od 59. min Turkeš), Kamber (od 74. min Cani), Oliveiri, Haziker (od 49. min Paglika).
hotsport.rs       
The post U IGRI ZA EP (U-19): Orlići ‘preleteli’ Švajcarce, predvođeni Šaponjićem i Živkovićem appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Evo kako omladinci Srbije mogu na Evropsko prvenstvo

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije ne odlučuje sama o svojoj sudbini, ali može da se plasira na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina koje se u julu održava u Grčkoj..."Orlići" su na kvalifikacionom turniru u drugom kolu savladali Švajcarsku sa 3:1, dok su Holandija i Norveška remizirale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.