Tomović: Azuri mogu daleko da stignu

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomović: "Azuri" mogu daleko da stignu

Srpski fudbaler Nenad Tomović veruje da reprezentacija Italije može mnogo da uradi u završnici Evropskog prvenstva.

"Azuri" će u subotu igrati protiv prvaka sveta Nemačke, u četvrtfinalu EURO u Francuskoj.

"Dobra igra Italije za mene nije iznenađenje jer su odlična ekipa. Možda su imena najmanje zvučna u poslednjih par godina, ali imaju odličnog trenera Kontea, koji je u Juventusu dokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klasu i sada slično radi i u reprezentaciji", smatra Tomović.

Tomović već sedam godina sa velikim uspehom igra u Italiji. 28-godišnji defanzivac iza sebe ima još jednu odličnu sezonu sa Fiorentinom, sa kojom je osvojio peto mesto, koje znači učešće u Ligi Evrope naredne sezone.

"Mislim da mogu da doguraju do samog kraja, s obzirom da poseduju veliki broj kvalitetnih igrača i da je razlika između startnih jedanaest i onih što su na klupi, minimalna", dodao je Tomović.

Srpski fudbaler je istakao i šta su najjača oružja italijanskog tima.

"Glavni kvaliteti Italije su timska igra, uigranost i selektor koji je naravno zaslužan za to. Naravno tu je i odbrana na čelu sa Bufonom i trojicom igrača iz Juventusa", kaže Tomović.

U reprezentaciji Italije igra i Tomovićev saigrač, 22-godišnji Federiko Bernardeski.

"Poslao sam mu čestitku zbog plasmanu u četvrtfinale. Drago mi je što je i on deo ove sjajne generacije i zasluženo je tamo", zaključio je Tomović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.