Srpski veslači vijaju medalje na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski veslači "vijaju" medalje na EP

U Poznanju počinje Evropsko prvenstvo za seniore, na kojem će se za odličja boriti 591 veslača i veslačica iz 36 zemalja.

Među njima će biti i srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, četverac bez kormilara u sastavu Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić i Radoje Đerić, dubl-skul koji će činiti Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, dubl-skul za lake veslače Miloš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stanojević i Marko Jošić, skifista Andrija Šljukić i ženski dubl-skul Jovana Arsić i Iva Obradović.

Po mišljenju evropskog prvaka iz 2013. godine Nenada Beđika, koji se ove godine vratio u naš državni tim, jer tokom prošle sezone, iz zdravstvenih razloga, nije veslao ni na Evropskom, ni na Svetskom prvenstvu, srpski dvojac bez kormilara biće jedan od favorita za postolje u Poljskoj.

"Odlično smo radili tokom čitave zime i maksimalno smo spremni za sve izazove koji nas očekuju. Iako će nam ovo nam biti prvo zvanično veliko takmičenje u ovoj postavi, imamo razloga za optimizam. EP u Poznanju nam je samo usputna stanica ka najbitnijem cilju u 2015. godini, a to je Svetsko prvenstvo u Francuskoj, gde će se vaditi vize za Rio",  rekao je štroker srpskog dvojca, u kojem je za takmičenje u Poznanju prijavljeno 14 čamaca.

Četverac bez kormilara nasuprot sebe u Poljskoj imaće 12 čamaca. Najiskusniji naš reprezentativac Nikola Stojić istakao je da je srpski teški četverac trenutno bolji nego što je bio na nedavnom Svetskom kupu na Bledu, gde je, na prvom zvaničnom takmičenju u ovom sastavu, osvojio bronzu.

"Iako je na Bledu bila slabija konkurencija nego što će biti u Poznanju, mnogo nam je značilo ovo takmičenje pošto su nam nedostajale trke",  rekao je Stojić, koji je u Poznanju pre osam godina osvojio evropsko zlato u dvojcu bez kormilara, s Goranom Jagarom

Među 21 posadom dubl-skula su i Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, koji neprekidno u ovom čamcu veslaju od 2012. godine.

"Imamo mnogo razloga da se nadamo visokom plasmanu u Poljskoj. Iako sam uvek veliki optimista, ovoga puta i rezultati s kojima smo došli",  istakao je Marjanović.

Jaka ženska konkurencija

Poput muškog i u ženskom dubl-skulu konkurencija će biti žestoka. Prijavljeno je čak 17 čamaca, a Ivi Obradović i Jovani Arsić ovo će biti prvo seniorsko evropsko prvenstvo.

"Veći deo priprema smo bile u skifovima, a u dubl-skul smo sele desetak dana pred šampionat. Nismo imale ni jednu zvaničnu trku u ovom čamcu, tako da je izlišno pričati o našim dometima u Poljskoj. S obzirom da broj olimpijskih viza koje će se podeliti na SP u Francuskoj povećan sa sedam na 11, pojavilo se mnogo novih dubl-skulova. Toliki broj čamaca (17) i jaka konkurencija, garantuju nam veći broj trka što nam mnogo znači, jer ćemo moći jasno da vidimo gde smo pred nastavak priprema za drugi, mnogo bitniji, deo sezone", naglasila je Obradovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.