Srbija u nadoknadi nokautirala Albaniju!

Izvor: B92, 08.Okt.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u nadoknadi nokautirala Albaniju!

Fudbaleri Srbije gostuju od 20.45h u Elbasanu gde protiv Albanije igraju pretposlednji meč u kvalifikacijama za EP 2016. godine. Albanija - Srbija 0:1.

Ekipa Radovana Ćurčića odavno je izgubila šansu da se nađe na šampionatu Evrope, ali će i pored toga imati veliki motiv protiv Albanije posle incidenata koji su se dogodili na duelu ovih ekipa u Beogradu, a posle kojih je naš tim ostao bez tri boda za 'zelenim stolom'.

Sa druge strane, ekipa Albanije ima istorijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansu da se pobedom nađe na šampionatu Evrope, pošto uz utakmicu manje ima bod manje od drugoplasirane Danske.

Pojedini mediji tvrde da bi meč sa Srbijom mogao potpuno da promeni sudbinu albanskog fudbala, zbog čega je cela zemlja mobilisana u podršci nacionalnom timu, u čemu ih prate i zemljaci sa Kosova, gde će meč biti prenošen na video bimovima na trgovima pet gradova (Priština, Peć, Đakovica, Gnjilane, Uroševac).

Reprezentativci Srbije su u utorak doputovali u Tiranu, gde će biti smešteni sve do polaska u Elbasan nekoliko sati pre utakmice. Po dolasku u Tiranu doživeli su neprijatnost, pošto je njihov autobus prilikom transfera u hotel pogodio kamen i pritom razbio staklo.

Ipak, srpski ambasador u Tirani Miroljub Zarić izjavio je albanskim medijima da nije video incident, kao i da veruje u gostoljubivost lokalnog naroda.

Srpski fudbaleri krenuli su na stadion u Elbasanu oko 18 časova iz Tirane. Put je trajao sat i 10 minuta, duž trase bili su raspoređeni policijaci, a u Elbasanu se može videti mnogo albanskih zastava na prozorima okolnih zgrada. Saobraćaj iz Tirane ka Elbasanu potpuno je bio zatvoren, a autobus sa fudbalerima Srbije sproveden je uz jaku policijsku pratnju.

Tok utakmice pratite na našem sajtu:

Albanija: Beriša, Lila, Husaj, Ćimšiti, Agoli, Lenjani, Cana, Baša, Memušaj, Džaka, Balaj.

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Kolarov, Mitrović, Tošić, Milivojević, Matić, Mitrović, Tadić, Ljajić.

Pre početka utakmice sa tribina se čulo skandiranje "UČK", a nije bilo spornih transparenata. Tokom intoniranja, himna Srbije se jedva čula pored zvižduka sa tribina. U jednom sektoru na tribinama smešteni su samo stanovnici Kosova, koji su okrenuli leđa tokom intoniranja srpske himne.

Već u trećem minutu Luka Milivojević dobio je žuti karton, iako je utisak da je njegov start bio čist. Prvu polupriliku Srbija je imala u šestom minutu. Mitrović je izborio slobodan udarac iskosa sa leve strane sa oko 25 metara, ali je Ljajić slabio izveo prekid. Pola minuta kasnije napadač Njukasla imao je i prvi pokušaj, ali je nejgov udarac glavom bio neprecizan.

Domaćin je prvi put zapretio u devetom minutu, ali posle kornera i gužve u kaznenom prostoru nije bilo opasnosti za Stojkovića. 15-ak sekundi kasnije Lila je probao da savlada Stojkovića koji je lako odbranio.

Albanija je bila nešto ofanzivnija u prvih 15 minuta, ali osim dva kornera nije napravila ozbiljnije probleme Stojkoviću. U 16. minutu žuti karton dobio je i Lorik Cana koji je faulom prekinuo kontru u kojoj je bio Aleksandar Mitrović.

U 22. minutu Tošić je odlično povukao kontru, proigrao ej Ljajića čiji udarac je izblokiran. Posle uigrane akcije iz kornera odličnu priliku imao je Ivanović, ali je sa 11 metara šutirao preko gola.

Srbija je u 28. minutu organizovala dobar napad, Tadić je odlično proigrao Tošića, ali njegov pokušaj driblinga nije prošao i Albanci su se odbranili. U 37. minutu Ljajić je postigao gol posle odlične akcije i asistencije Tadića, ali je on opravdano poništen zbog faula Tošića nad golmanom Albanije.

Do kraja prvog poluvremena nije se ništa promenilo na terenu. Oba tima bila su veoma oprezna, Srbija je imala veći posed lopte, ali je posle 45 minuta ostalo 0:0.

Drugo poluvreme počelo je odličnom akcijom Srbije u 47. minutu. Milivojević je poslao fantastičan pas preko celog terena za Ljajića koji nije najbolje prihvatio loptu, a u nastavku akcije Milivojević je iz trka levom šutirao pored gola.

Prvu izmenu izvršio je srpski selektor u 55. minutu kada je Dušana Tadića zamenio Miralem Sulejmani. Albanija je najbolju šansu imala u 60. minutu, posle duge akcije lopta je stigla do Džake koji je pokušao iskosa sa desne strane, ali je šutirao veoma slabo.

U 65. minutu na povredu zadnje lože požalio se kapiten Branislav Ivanović, pa je na teren morao da uđe Duško Tošić. Šest minuta kasnije Srbija je zapretila, Ljajić je bio naletu, ali njegov udarac iz dobre pozicije sa 20-ak metara je izblokiran.

Dva minuta kasnije i Matić se povredio, pa je na teren ušao Ljubomir Fejsa. U 76. minutu Albanci su ozbiljno zapretili ud va navrata. Prvo je Stojković odbranio pokušaj Agolija, a posle kornera je pokušao i Cana.

Najbliža golu Srbija je bila u 80. minutu. Tošić je izborio prekid sa oko 25 metara, Kolarov je izuzetno dobro šutirao, ali je lopta prošla desetak centimetara od gola Beriše.

Veliku priliku imao je Sulejmani u 89. minutu. Imao je otvoren put ka golmanu Albanije, ali je slabo iskontrolisao loptu i prilika je propala. Ipak, u prvom minutu nadoknade Srbija je povela. Adem Ljajić je idealno proigrao Aleksandra Kolarova koji je izbegao ofsajd zamku i savladao golmana Berišu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na početku utakmice izviždana himna Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2015

ELBASAN - Fudbalska reprezentacija Srbije pobjedila je Albaniju u Elbasanu sa 2:0, u pretposljednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine...Meč, koji je zbog rivaliteta dvije države i skandala u prvoj utakmici u Beogradu bio u centru pažnje, srpska selekcija riješila je u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.