Srbija se kockala, ali ipak pobedila Poljsku

Izvor: B92, 18.Avg.2017, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se kockala, ali ipak pobedila Poljsku

Reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku sa 85:78 na pripremnom turniru "Superkup" koji je igran u Hamburgu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su Poljake teže nego što je bilo ko očekivao, pošto se čini da su naši košarkaši olako pristupili utkamici.

"Orlovi" su ceo meč bili u prednosti, ali su uvek dali nadu šansu rivalu da se vrati. U završnici preko Ponitke protivnik je uspeo da smanji samo na -1, 79:78.

Ipak, koševima Štimca i Bogdanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija je slomila Poljsku i tako došla do pobede na startu turnira u Hamburgu.

Prvu utakmicu na turniru odigrali su Nemačka i Rusija koji je selekcija domaćina dobila sa 79:76.

U sastavu Srbije ponovo nije bilo Miloša Teodosića, dok su standardno odsustvovali zbog povreda Nemanja Nedović i Marko Simonović.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vladimir Lučić sa 22 poena, dok su ga pratili Boban Marjanović sa 12 i Ognjen Kuzmić sa 10 poena.

Kod gostiju, bolji od ostalih bio je Mateuž Ponitka sa 22 poena, a jedino su ga ispratili Ej Džej Sloter sa 11 i Pržemek Karnovski sa 10 poena.

Uskoro opširnije....

40' U poslednjem minutu nije viđena drama kao što je mogla da bude. Štimac je poentirao sa linije za slobodna bacanja, dok je Bogdanović položio loptu u koš pa je tako Srbija rešila utakmicu. Na kraju, 85:78 za naš tim.

39' Najbolji igrač Poljske Mateuž Ponitka pogađa uz faul i prednost Srbije je sada samo +1, 79:78. Biće drame u Hamburgu, Srbija je ispustila +13...

38' Srbija ponovo olako shvata završnicu četvrtine. Dosuđena je namerna lična Kaliniću, što je Poljska iskoristila da smanji na 79:73.

37' Prve poene na meču za našeg rivala postiže Gielo i prednost Srbije sada iznosi 79:67. U narednom napadu Sloter pogađa za tri, pa je sada prednost Srbije ponovo jednocifrena.

35' Ponovo, fenomenalni Vladimir Lučić. Igrač Bajerna postiže dvadeseti poen i "Orlovi" vode 77:64 u Hamburgu.

34' Poslednja četvrtina potpuno pripada Lučiću, kojeg u tri pasusa spominje tri puta, jer samo on postiže poene. "Luča" sa slobodnih bacanja donosi Srbiji +11, dok košem Marjanović razlika je ponovo velika, 74:61.

33' Lučić nastavlja sa odličnom partijom i iz kontre ponovo postiže poene, ovo je njegov 15. Prednost Srbije iznosi +9, 70:61.

31' Vladimir Lučić postiže poena za 66:58, međutim na drugoj strani je usledio odgovor Poljaka preko Adama Vačinskog koji postiže trojku za 66:61.

30' Do kraja četvrtine viđen je ponovni pad u igri naše selekcije, pa se tako pred poslednjih deset minuta ulazi sa rezultatom 64:58 za Srbiju.

27' Adam Vačinski postiže prve poene na meču. Igrač Unikahe pogađa trojku uz faul i smanjuje na 59:51.

26' Damijen Kulig pogađa trojku za 57:47, ali Srbija u sledećem napadu uzvraća preko Kalinića koji pogađa oba slobodna bacanja, 59:47.

25' Poigravanje "Orlova" u napadu. Jović pâsom iza leđa pronalazi Kalinića koji zakucava loptu za 57:44.

24' Nesportski faul suđen je nad Ognjenom Kuzmićem, koji pogađa oba slobodna bacanja, za ponovno dvocifreno vođstvo, 52:42. Potom pogađa i Štimac za +12, 54:42.

23' Usledili su dobri napadi Poljske koja smanjuje prednost na -6, ali Kuzmić odlično prati loptu i iz odbojke poentira za 50:42.

21' Srbija odlično otvara drugo poluvreme pošto Stefan Jović pogađa za tri poena. U naredno napadu Ponitke lepo rešava situaciju, a potom Kuzmić postiže poen za 48:39.

20' U poslednjem minutu došlo je do pada koncentracije u našem sastavu. Poljska je to iskoristila i preko mladog Pržemeka Karnovskog smanjuje na -6 pred odmor, 43:37.

19' Posle druge dvojke Gruseckog, usledio je novi koš Lučića koji je naš najefikasniji igrač sa 11 postignutih poena, 43:31.

18' Sjajna igra Srbije u odbrani koja se odmah odrazila na napad. Micić je ukrao loptu, a potom atraktivno iza leđa dodao Lučiću koji znažno zakucava za 41:29.

17' Na terenu je ponovo Bogdan Bogdanović, koji koristi svoje napadačke sposobnosti. Fauliran je priliko prodora, a potom je začuđujuće promašio oba slobodna bacanja.

16' Posle tajm-auta selektora Poljske, usledila bolja igra našeg rivala koja pravi mini seriju i smanjuje na -8, 35:27. Usledila je reakcija Aleksandra Đorđevića, posle čega Lučić pogađa za dva i vraća +10 našoj selekciji.

14' Prva dvocoifrena prednost za "Orlove". Marko Gudurić pogađa za tri poena i prednost sada iznosi +10, 33:23.

13' Igra se dosta na Bobija, nad kojem je i načinjen nesportski faul, posle kojeg je igrač Detroita pogodio jedno od dva bacanja. Posle izvođenja lopte sa strane, lopta se opet spustila na našeg centra, koji pogađa za 30:21.

12' Prvi minut prošao je bez poena na obe strane. U nastavku Mateuž Ponitka pogađa posle ofanzivnog skokova, ali na drugoj strani uzvraća Marjanović za 27:21.

10' U listu strelaca upisao se i Boban Marjanović koji ponovo vraća prednost "Orlova" na +4, 23:19. Konačan rezultat prve četvrtine postavio je Bogdan Bogdanović, pa tako Srbija vodi 25:19 posle deset minuta igre.

8' Posle poena Nikole Kalinića Srbija je došla do prvog vođstva na utakmici 17:15. U naredno napadu Poljska je promašila, da bi potom Štimac pogodio za 19:15, za seriju 10:0 naše reprezentacije.

6' Rival "Orlova brzo je ispunio bonus, što naša selekcija maksimalno koristi. Mačvan je poentirao sa linije za slobodna bacanja i izjednačio na 15:15.

5' Poljska je ušla veoma dobro u utakmicu i do sada su pogodili čak pet trojki iz šest pokušaja. Ipak, na drugoj strani je odgovorio Milan Mačvan, koji košem uz faul smanjuje na 15:12.

4' Srbija maksimalno eksploatiše Ognjena Kuzmića koji je dominantan pod obručima. Posle pogođenog jedno slobodnog bacanja, rezultat je 9:7 za Poljsku.

2' Prvo vođstvo za Poljsku, posle dve uzastopne trojke, prvo Ponitke, a potom i Kuliga 6:3.

1' Prvi napad pripao je našoj reprezentaciji, ali je Ognjen Kuzmić promašio iz koraka unazad. U sledećem napadu usledio je promašaj i Poljske, a onda na drugoj strani centar naše reprezentacije postiže poen uz faul, 3:0.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umalo do gotovog - veresija: Sjajni Lučić srušio Poljsku u Hamburgu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2017

Košarkaška reprezentavija Srbije, iako destkovana povredama, igra odlično u pripremnim mečevima pred start Evropskog prvenstva. "Orlovi" su na turniru u Hamburgu pobedili Poljsku - 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20)...Iako bez povređenog kapitena Miloša Teodosića, "orlovi" su pokazali da su spremni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đorđević: ''Neki igrači moraju da shvate, ovo ne sme da se ponavlja!''

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2017, 00:14

Srbija je nastavila sa pobedama u pripremnom periodu, ali postoji nešto što brine selektora pred Evropsko prvenstvo...Srbija ovog vikenda učestvuje na ''Superkupu'' u Hamburgu...Startovala je pobedom protiv Poljske (85-78), u subotu će na megdan Rusiji, a u nedelju domaćoj selekciji Nemačke...Posle...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.