SAD: Euro 2016 moguća meta terorističkih napada

Izvor: RTS, 31.Maj.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Euro 2016 moguća meta terorističkih napada

Sjedinjene Američke Države upozorile su svoje državljane da su stadioni na kojima će biti održano Evropsko prvenstvo u fudbalu moguće mete terorističkih napada, javlja agencija Frans pres.
Stejt department je izdao novo upozorenje američkim državljanima nekoliko dana pošto su nemački obaveštajci naveli da je Evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalsko prvenstvo verovatna meta radikalnih islamista.

"Upozoravamo američke državljane na rizik od potencijalnih terorističkih napada širom Evrope, čije će mete biti veliki skupovi, turistička mesta, restorani, tržni centri i transport", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.
Umesto uobičajene preporuke Amerikancima da ne putuju na mesta na kojima im preti potencijalna opasnost, Stejt department je svojim građanima savetovao da "budu oprezni".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD zabrinute za bezbednost na EURO 2016

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016

Sjedinjene Američke Države upozoravaju da Evropsko prvenstvo u fudbalu (EURO 2016), koje će biti održano u junu i julu u Francuskoj, može da postane meta islamskih ekstremista, saopštio je Stejt Department..."Veliki broj turista koji planiraju da posete Evropu u letnjim mesecima, moglo bi da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SAD podižu tenziju: EURO 2016 možda meta terorista

Izvor: Mondo, 31.Maj.2016

Američki Stejt dipartment upozorio je svoje državljane na opasnost od terorističkih napada u Evropi ovog leta, čija bi meta mogli biti naročito veliki događaji uključujući Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj...Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill.."Upozoravamo američke državljane...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.