Rulet stao na poljsku stranu: Džaka više nikada u karijeri neće zapinjati, Švajcarska ide kući! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rulet stao na poljsku stranu: Džaka više nikada u karijeri neće zapinjati, Švajcarska ide kući! (VIDEO)

Selekcija Adama Navalke obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca

Rulet je stao na poljsku stranu! Selekcija Adama Navalke obezbedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u penal seriji savladala Švajcarsku, koja je svoje šanse za prolazak propustila u produžecima - 5:4 (1:1, 0:1). Kada se sve sagleda, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Švajcarci su ostavili bolji utisak, ali su donekle platili ceh loše pripreme utakmice, pa su na visini zadatka bili tek u poslednjih pola sata utakmice, a onda i u produžecima, ali je to na kraju bilo dovoljno samo da se dođe do izvođenja jedanaesteraca, gde su Poljaci bili srećniji, ali i smireniji.

Da su Švajcarci psihološki potpuno nespremni ušli u utakmicu bilo je jasno već u prvom minutu utakmici. Lošu komunikaciju između Zomera i Rodrigeza umalo su kaznili Levandovski i Milik, ali je sreća tada bila uz sastav Vladimira Petkovića. Kada su shvatili da su bolji rival na terenu stadiona Šofroa Gišar Poljaci su dodatno dodali gas. Ređali su se pokušaji Milika, Rodrigeza i Grosickog, a Jan Zomer je sve to uspeo da ukroti. Ipak, u 39. minutu nije uspeo da sačuva svoj tim sigurne kapitulacije. Sve je krenulo od Fabijanskog, probio je Grosicki, Levandovski propustio loptu, a na drugoj strani je i usamljen odstao iskusni Jakub Blaščikovski i Švajcarcima nije bilo spasa.

S obzirom na to kako je Švajcarska igrala sve do same završnice utakmice, Poljska je morala da je kazni za to. Ali, kada to nisu iskoristili, rešili su da brane svoj gol i to im se ubrzo osvetilo. Petković je krenuo na sve ili ništa, u igru uveo Emboloa, Derdijoka i Gastona Fernandeza, a Švajcarska ozbiljno počela da steže obruč oko gola rivala.

Najava svega onoga što će se desiti u 82. minutu utakmice dogodila se u 73. minutu. Rikardo Rodrigez je snažno tukao iz slobodnog udarca, a Fabijanski maestralnom intervencijom uspeo da prebaci loptu preko prečke. Koliko je motivisan da svojoj reprezentaciji donese izjednačenje Šaćiri je pokazao u 79. minutu kada je uzdrmao prečku poljskog gola, da bi tri minuta kasnije usledio verovatno najlepši potez dosadašnjeg toka turnira i makazice sa 16 metara udaljenosti za 1:1!

Poljaci su od tog trenutka, a potom i kroz kompletne produžetke čuvali živu glavu, iako im je ona u nekoliko navrata ozbiljno "visila" sa ramena, a posebno u 113. minutu, kada je na fantastičan način uspeo da odbrani udarac Derdijoka glavom sa ivice peterca. Poslednja šasna za promenu rezultata desila se u 120. minutu utakmice, Zomer je bespotrebno izleteo, a požrtvovani Seferović uz puno sreće sačuvao svoj gol i tako odveo meč u penal seriju.

Tamo su gotovo svi bili besprekorni, izuzev Džake, koji je na početku druge serije užasno šutirao. Prejako je opalio po lopti, a ona je prohujala daleko od gola i Poljaci su imali sve u svojim rukama. Milik je pogodio uz mnogo sreće, Glik je topovski gađao za 3:2, a onda je pogodio i Blaščikovski. Konačno, četvrtfinale u svojim rukama imao je Krihovjak i nije propustio priliku da tamo odvede svoj tim.

Poljaci će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom utakmice Hrvatska - Portugalija, koji je na programu večeras od 21 čas.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.