Rukometašice Norveške na krovu Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Norveške na krovu Evrope

Rukometašice Norveške osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto su u finalu savladale Španiju rezultatom 28:25.

U reprizi finala prvenstva Evrope iz 2008. godine Norvežanke su opravdale ulogu favorita i na kraju zasluženo slavile, javlja RTRS.

Uvodnih 10 minuta finalnog meča protekao je u igri gol za gol, da bi Španija u 12. minutu po prvi put na meču došla do dva gola prednosti (5:3)

Španjolke prednost uvećavaju i ona u 18. minuutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iznosi pet golova (10:5). Skandinavke ipak dižu nivo, stižu rezultat pa su na odmor otišle sa dva gola zaostatka (12:10).

U nastavku, Norvežanke stižu do izjednačenja (12:12), te ponovo prelaze u vođstvo (16:15). Španske rukometašise u 43. minutu sižu do izjednačenja (20:20), međutim, Norveška pravi seriju i sa četiri gola prednosti ulazi u poljednjih 10 minuta meča (25:21).

Španija je tada zaigrala bolje i pet minuta prije kraja prišla na svega gol zaostatka (26:25). Ipak, rukometašice Norveške nisu dozvolile preokret i sa tri nova gola u nizu postavile konačan rezultat 28:25.

Najefikasnija u selekciji Norveške bila je Koren sa 10 golova. Mork je postigla sedam, a Sloberg tri. U timu Španije, bolja od ostalih bila je Pena sa 10 pogodaka.

Bronzanu medalju na šampionatu Evrope osvojila je reprezentacija Švedske koja je u meču za treće mjesto savladala Crnu Goru.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.