Rukometaši spremni za duel sa Crnom Gorom

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši spremni za duel sa Crnom Gorom

Rukometna reprezentacija Srbije u sredu igra prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa Crnom Gorom, a v. d. selektora Dejan Perić i kapiten Momir Ilić smatraju da su "orlovi" spremni za taj susret.

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da očekuje da će ekipa odigrati dobro protiv Crne Gore, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i istakao da je atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << među igračima veoma pozitivna.

"Crna Gora isto ima novog selektora. Oni su malo promenili generaciju. Sigurno neće doći u Beograd da izgube nego će dati sve od sebe da pobede. Verovatno imaju neki pritisak, jer je ovo, tako da kažem, republički derbi. Biće nekog posebnog smisla", rekao je novinarima Ilić.

Vršilac dužnosti selektora Dejan Perić istakao je da su igrači spremni i svesni šta ih čeka.

"Željno očekujemo da počnu kvalifikacije. Kako sarađujemo, radimo i uz motiv koji je prisutan, verujem da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu, na svom nivou", rekao je Perić.

Na pitanje kakva je ekipa Crne Gore, on je odgovorio: "Ekipa koju vodi Ljubomir Obradović dolazi u izmenjenom sastavu. Igrači se ne dele na stare i mlade, već na dobre i manje dobre. U principu, važno je da znamo ko nam je protivnik i da znamo njegove karakteristike".

Prema njegovim rečima, ekipa je prethodna tri dana iskoristila da bi se upoznala sa igrom protivnika i da bi konkretizovala "stvari u fazi odbrane i napada".

"Dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati. Ja sam ponosan i srećan kako kompletna ekipa funkcioniše. Uz dobru atmosferu, uz sve što posedujemo, nadam se našoj pobedi", rekao je Perić.

On je pozvao publiku da dođe na utakmicu i obećao da će se ekipa potruditi da na pravi način reprezentuje srpski rukomet – odgovornom igrom i zalaganjem.

Srbija u sredu od 20 sati igra u beogradskom Pioniru sa Crnom Gorom prvi meč kvalifikacija za EP 2016. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čutura: Problem protiv Izraela može da bude što im je selektor naš čovek

Izvor: Blic, 01.Nov.2014

Muška rukometna reprezentacija Srbije sastaje se u nedelju sa selekcijom Izraela u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, a naš igrač Dalibor Čutura najavljuje da se "orlovi" neće "opeći"..."Idemo na pobedu. Izrael igra kod kuće, što im može biti dodatna snaga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.