Rukometaši Srbije bolji od Crne Gore

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Srbije bolji od Crne Gore

Rukometna reprezentacija Srbije pobedom je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj pošto je u beogradskom Pioniru savladala selekciju Crne Gore 25:21 (10:9). Srbija je prve bodove u Grupi 4 osvojila pred skoro punom halom Pionir, u sportskoj atmosferi.

Najvećim delom susreta u dvorani Pionir vođena je zanimljiva i uzbudljiva borba, a presudila je bolja igra srpskog tima u drugih 30 minuta.

Pobednik je rešen na oko pet minuta pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kraja, kada su izabranici Dejana Perića stekli ubedljivih šest golova prednosti, ali su u završnici opuštenijom igrom neoprezno dopustili Crnogorcima da ublaže poraz.

Najzaslužniji za startni uspeh bili su Vujin i Nikčević sa po sedam golova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Melić sa šest.

Izvanrednu igru u timu Srbije prikazao je dvadesetogodišnji Darko Đukić, koji je, uglavnom iz kontri, postigao sedam golova.

"Bilo je grešaka, ali nijednog trenutka nismo gubili glavu i koncentraciju. Čestitam igračima, trenutno je najbitnije da smo pobedili, što je veoma važno na startu kvalifikacija. I u narednom meču sa Izraelcima imamo pobedničke ambicije, moramo tako da pristupamo i na strani ukoliko želimo da se plasiramo na evropsko prvenstvo", izjavio je posle meča v.d. selektora reprezentacije Srbije Dejan Perić.

Narednu utakmicu rukometaši Srbije igraju već u nedelju, kada gostuju selekciji Izraela.

Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano od 17. do 31. januara 2016. u Poljskoj.

Sedmerci: Srbija 2 (1), Crna Gora 3 (3).

Isključenja: Srbija 10, Crna Gora 12 minuta.

Srbija: Kocić (13 odbrana), Dav. Čutura, Dal. Čutura 3, Đukić 7, Ilić 1, Marković, Marsenić, Milić, Nikčević 3, Prodanović, Pušica, Rnić 1, Stojković 2, Vučković, Vujin 7, Zelenović 1.

Crna Gora: Mijatović (11 odbrana), Anđelić, Borilović, Borozan 4, Božović 4, Čavor, Grbović 1, Lipovina 2, Melić 6, Mijušković, Milašević, Pejović, Petričević 2, Popović, Radović, Vujović 2.





Ovako je protekao meč u Pioniru:

21.33 - Kraj meča, Srbija je savladala Crnu Goru 25:21 u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Vujin i Darko Đukić sa po sedam golova. Fahrudin Nelić postigao je šest golova za Crnu Goru.

20.53 - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad ima Srbija. 

20.40 - Poluvreme, reprezentacija Srbije odlazi na odmor sa minimalnom prednošću 10:9.  

20.05 - Nakon intoniranja nacionalnih himni u Pioniru počeo prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine izmeću Srbije i Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.