Poznat sastav orlića za EP: Lalatović objavio spisak za šampionat u Poljskoj

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat sastav "orlića" za EP: Lalatović objavio spisak za šampionat u Poljskoj

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović objavio je spisak od 23 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Na spisku su:

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Torino) i Filip Manojlović (Crvena zvezda)

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (Bordo), Radovan Pankov (Ural), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Partizan) i Nemanja Antonov (Grashopers)

Sredina terena: Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Dejan Meleg (Vojvodina), Marko Grujić (Liverpul), Srdjan Plavšić (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Radonjić (Čukarički), Saša Lukić (Torino) i Mijat Gaćinović (Ajntraht)

Napad: Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava), Ognjen Ožegović (Čukarički) i Uroš Đurdjević (Partizan).

Iz ovog sastava devet igrača se radovalo tituli omladinskog prvaka Evrope 2013, odnosno njih 11 se upisalo u istoriju srpskog fudbala kada su 2015. postali prvaci sveta u uzrastu do 20 godina.

"Sam plasman na Evropsko prvenstvo predstavlja lep uspeh", počeo je priču selektor Lalatović, koji je potom prokomentarisao protivnike.

"Grupa u kojoj se nalazimo možda je i najjača, ali mi idemo u Poljsku bez straha. Nikoga se ne plašimo, a želimo da damo 200 odsto svojih mogućnosti kako bi navijači i narod bili ponosni na nas."

Srbija će na EP igrati u B grupi, protiv Portugala, Španije i Makedonije, a do kontinentalnog šampionata došli su kroz baraž s Norveškom.

Reprezentacija se okuplja 1. juna a šest dana treniraće se na stadionima Čukaričkog, Zemuna i Sinđelića.

"Od 7.juna smo u Poljskoj gde ćemo raditi pripremu za prvi i najvažniji meč protiv Portugala. Oni su selekcija koja praktično ne zna za poraz tri godine, ali mi želimo da ih pobedimo i na pravi način startujemo na šampionatu", jasan je popularni Lalat.

Selektor ne krije da nisu svi igrači imali željenu minutažu u svojim klubovima.

"Možda mi je najviše žao Maksimovića koji nije igrao nekoliko meseci od trenutka kada je potpisao za Valensiju, a radi se za nas o veoma važnom igraču. Grujić je igrao za B tim Liverpula kada je izašao iz povrede, a nije se naigrao ni Živković koji ima kvalitet da sam reši utakmicu. Dobro je, ipak, što ćemo biti zajedno dve nedelje kako bi se dobro pripremili za ono što nas očekuje."

Takođe, Lalatović nema dilemu ni kada je u pitanju kapiten reprezentacije.

"Đurđević je bio kapiten i pre nego što sam došao. Osvojio je titulu, bio prvi strelac lige. Da menjam stvari posle kratkog vremena, ne bi bilo korektno. Sjajan je momak i igrač i protivnicima neće biti svejedno kada ga vide, ali i naše druge igrače. Ovom prilikom zahvalio bih se selektoru A tima Slavoljubu Muslinu koji je omogućio da prvi strelac naše lige bude sa nama od prvog dana", zaključio je selektor 'orlića'.

Upravo je o tome, ali i o mnogim drugim temama, u ekskluzivnom intervjuu za BKTVNews pričao selektor seniorske reprezentacije Slavoljub Muslin.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.