Portugalija preko penala do polufinala!

Izvor: B92, 30.Jun.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalija preko penala do polufinala!

Fudbaleri Portugalije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Poljskom 5:3 na penale, posle 1:1 tokom 120 minuta.

Rui Patrisio je odbranio šut Jakubu Blaščikovskom u četvrtoj seriji, da bi trijumf opet doneo rezervista Rikardo Kvarežma.

Poljska je sjajno otvorila meč i povela već u drugom minutu prvim golom Roberta Levandovskog na EURO, ali je u 33. minutu izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18-godišnji Renato Sančes sjajnim udarcem levom nogom sa oko 20 metara.

Portugal je u nastavku meča imao više od igre, bio je konkretniji u završnici akcija, ali je Kristijano Ronaldo upropastio dve sjajne situacije promašivši loptu u odsudnim trenucima.

Poljaci nisu uspevali da pronađu novi prostor za Levandovskog ili Milika, retko su pretili golu Portugala, ali ovaj put nisu imali sreće u penal seriji kao u osmini finala sa Švajcarskom.

Portugalija je tako bez ijedne pobede u regularnih 90 minuta na pet mečeva stigla do polufinala EP, gde će igrati sa boljim iz duela u kojem se u petak sastaju Belgija i Vels, u Lilu.

Ovo je Portugaliju peto polufinale na evropskim prvenstvima, a do sada su samo jednom se borili za titulu, kao domaćini 2004. kada ih je u finalu šokirala Grčka.

120' Kraj! Očekivano, to je bilo sve od igre u produžecima, pa će odlučiti penali.

115' Solidan napad Poljaka po levoj strani, centaršut Kapustke, ali je lopta preletela sve igrače, uključujući i golmana.

110' Jedan navijač je utrčao na teren, nije uspeo da stigne do Ronalda. To je verovatno jedina "akcija" koju ćemo videti do penala.

105' To je bilo sve od "fudbala" tokom prvih 15 minuta, što najavljuje još zatvoreniju igru obe selekcije u narednih 15.

99' Sjajna šansa za Portugal, Nani je dobio centaršut sa strane i šutirao glavom sa 11 metara, ali je lopta završila pored leve stative.

95' Pišček i Eliseu su za sada kreirali jedine akcije u prvom dodatnom periodu, ali bez konkretne završnice u dva šesnaesterca.

23:00 Nastavljen je okršaj, očekuje se oprezna igra dva tima koja su i u osmini finala igrala produžetke.

22:50 Kraj, igraće se produžeci na Velodromu 1:1.

89' Mažić je nadoknadio još tri minuta igre, Portugalci su jurili gol odluke, ali lopta nije mogla da prođe do kaznenog Poljske.

85' Fantastična šansa za Ronalda, Mutinjo je poslao idealan pas u kazneni prostor, napadač Reala je pobegao čuvaru, ispred sebe je imao samo Fabijanskog, ali je promašio loptu na oko 7-8 metara od gola.

79' Sve veći pritisak Portugalaca, Mario šalje dobar centaršut u kazneni prostor, ali Fabijanski brnai šut Fontea glavom.

71' Poljaci pokušavaju iz kontranapada da pronađu Milika ili Levandovskog, ali su napadači potpuno odsečeni iz igre.

64' Opet prete Portugalci, ovaj put je Sedrik šutirao sa distance, a Poljaci su imali sreće jer lopta odlazi za malo pored leve stative. cr

57' Sjajna šansa za Portugaliju, Ronaldo je bio sam na levoj strani strani kaznenog posle dodavanja Nanija, sebično je pokušao da završi akciju, ali je očajno šutirao pored bliže stative.

51' Portugalci postepeno preuzimaju kontrolu, ali ne uspevaju da organizuju konkretnu akciju.

22:05 Nastavljen je meč, Poljaci imaju više loptu u svom posedu na startu drugog dela igre.

21:49 Poluvreme, 1:1 je u Marseju. Poljska je povela brzim golom Levandovskog, a izjednačio je mladi Sančes.

43' Poljaci su se trudili da potpuno uspore igru do pauze i spreče rivala da iskoristi samopouzdanje i brzo preokrene rezultat.

38' Portugalci nastavljaju sa pritiskom u nastavku poluvremena, a žuti karton dobija Jedržejčik koji neće igrati u polufinalu ukoliko Poljska prođe.

* Sančes, koga je pre EP Bajern platio 35 miliona evra Benfiki, postao je najmlađi strelac u nokaut fazi neko EP.

33' GOOOOOL! Portugalija je izjednačila na 1:1. Nani je dodao loptu do Renata Sančesa, a 18-godišnji vezista je prebacuje na levu nogu, a onda sjajnim šutem sa ivice kaznenog prostora trese mrežu Poljske.

31' Ronaldo pada u kaznenom posle duela sa Pazdanom, ali Feliks Brih smatra da štoper Poljske nije preterao guranjem Portugalca.

29' Dobra situacija za Ronalda da zapreti Fabijanskom, ali je golman Poljske lako odbranio udarac jednom od najboljih strelaca Evrope.

23' Još jedna brza akcija Poljaka, brzom razmenom pasova izbacili su iz igre portugalsku odbranu na levoj strani terena, usledio je centaršut u sredinu, ali Levandovski nije bio blizu.

17' Nakon još jednog slabo izvedenog slobodnog udarca od strane Ronalda, Poljska je imala novu kontru, Levandovski šutirao dobro, ali pravo u golmana rivala.

* Levandovski je postigao drugi najbrži gol na evropskim prvenstvima.

14' Kontranapad Poljaka, pokušava Milik sa distance, ali je lopta otišla daleko od gola.

9' Usledio je konstantan pritisak Portugalaca, traže prolaz preko Nanija, Marija i Sedrika, ali ne uspevaju da stignu do dobro čuvanog Ronalda.

2' GOOOOOL! Poljska već vodi! Grosicki je iskoristio grešku Sedrika i prošao sam po levoj strani, poslao lje optu u kazneni prostor, a na pravom mestu bio je Robert Levandovski koji u pravom trenutku postiže prvi gol na takmičenju u Francuskoj.

21:00 Počeo je meč na Velodromu u Marseju. Iako nije bilo zvanično, fudbaleri su odali poštu stradalima u terorističkom napadu u Istanbulu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽIVO: Poljska - Portugalija 1:0, LevanGOOOLski

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2016

Sve smo bliže konačnoj odluci o prvaku Evrope pošto utakmicom između Poljske i Portugalije počinje četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj...O prvom polufinalisti odlučuju selekcije koje nisu oduševile u dosadašnjem delu takmičenja, pre svega su Portugalci razočarali pošto nisu uspeli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.