Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci poslije penala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (VIDEO)

Fudbaleri Poljske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, nakon što su bili bolji od Švajcarske, poslije izvođenja Jedanaesteraca.

U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1, nakon čega su uslijedili produžeci u kojima nije bilo promjene rezultata, pa su o prvom četvrtfinalisti odlučili penali.

Napadali su Poljaci od samog početka i već u prvom minutu došli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do odlične prilike. Milik je natrčao na odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora ali je šutirao visoko iznad prečke. Poljaci su nastavili u istom ritmu, da bi se "Sajdžije" nakon desetak minuta oslobodile pritiska i uspjele da pređu na polovinu protivnika.

Poslije akcije po lijevom boku, Džemaili je uputio loš udarac sa peterca. Iako se igra raplamsavala, nije bilo mnogo izglednih prilika, a više su pokazivali Poljaci, koji su bezuspješno prijetili preko Levandovskog, Blaščikovskog, Milika...

Sjajnu priliku da Poljake dovede imao je Grozicki ali je za malo bio neprecizan, da bi samo dva minuta kasnije u prilici bio i Milik koji je šutirao iznad prečke.

Šest minuta prije poluvremena Poljaci dolaze do prednosti. Grozicki je poslao loptu u kazneni prostor, gdje ju je dočekao Blaščikovski i poslao iza leđa golmana "Sajdžija". Taj gol je bio ujedno sve što smo vidjeli u prvom dijelu.



Drugo poluvrijeme je počelo šansama na obje strane. Prvu su imali Švajcarci, ali se nisu najbolje snašli pred golom protivnika, da bi potom Poljaci uzvratili šutevima Levandovskog i Blaščikovskog, ali je golman Švajcaraca bio suguran.

Nakon toga igra se malo primirila. "Sajdžije" su pokušavale da anuliraju prednost protivnika, dok su Poljaci šansu čekali iz kontri.

U 74. minutu vidjeli smo najbolju priliku Švajcaraca u drugom dijelu. Rodriges je sjajno raspalio iz slobodnjaka sa 20-ak metara, lopta je išla u gornji desni ugao, ali je golman Svonsija još bolje reagovao i paradom je poslao u korner.

U 79. minutu nova prilika za Švajcarce, ali je ovog puta stativa spasila Poljake. Izblokirani šut Đurua se odbio u okvir gola. Tri minuta kasnije Šaćiri izvodi potez za pamćenje i poravnava na 1:1.

Lopta je ubačena sa lijeve strane da bi se odbila do napadača Stouka koji ju je uhvatio na makazice za više od 16 metara i od desnu stativu postigao vjerovatno gol prvenstva.

Gol kao da ih je dodatno trgnu, pa su Švajcarci krenuli u još veću ofanzivu, ali se nisu dali ni Poljaci. Ipak, izglednijih prilika nije bilo pa s otišlo na produžetke.

Očekivano, umor je učinio svoje, a  i fudbaleri su se više fokusirali na čuvvanje svoje mreže, pa je u oba produžetka viđeno poprilično "mrtvilo" na terenu, sve do samog kraja drugog produžetka, kada je uslijedilo nekoliko dobrih akcija.

Najprije je Fabijanski spasio Poljsku kada je refleksno odbranio šut Derdijoka.

Isti igrač je bio u prilici nekoliko trenutaka kasnije, ali se nije najbolje snašao pa je Fabijanski lako odbranio i ovaj pokušaj.

Poljska je poslije toga mogla da šokira "Sajdžije" jer je Zomer loše procijenio loptu, ali se ona izmigoljila iz nogu Blaščikovskog.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa su o pobjedniku odlučivali penali.



Lihštajner je sigurnim udarcem otvorio seriju, Levandovski na isti način odgovorio, da bi onda Džaka promašio čitav gol. Tada je rulet okončan – svi ostali izvođači bili su precizni, pa je Krihovjak odveo svoj tim u četvrtfinale.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.