Pala i Španija: Kadeti Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Izvor: BKTV News, 16.Avg.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala i Španija: Kadeti Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Kadeti Srbije nalaze na korak od pobedničkog postolja na Evropskom prvenstvu u Podgorici, pošto su u polufinalu savladali Španiju.

Izabranici selektora Slobodana Klipe odigrali su fantastičnu utakmicu nakon jučerašnje borbe s Nemcima, a iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje bukvalno deklasirali protivnika.

Srpski kadeti su u trećoj četvrtini imali u nekoliko navrata imali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i 18 poena prednosti, ali su počeli prerano da slave što je veliki rival u poslednjoj deonici iskoristio da dođe do časnog poraza.

Kadeti pobedili Špance 82:73 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva u Podgorici! Bravo momci, čestitamo!!!#kss #reprezentacija pic.twitter.com/qu63nKySfi

SRBIJA: Mišković, Andrić, Pavićević, Karapandžić 24, Pažin 11, Agoč, Živanović 8, Vasić 2, Langović 10, Marković 9, Tanasković 5, Popović 4ŠPANIJA: Skariolo, M. Garsija 5, Aldama 8, Karenjo 2, Haro 9, K. Garsija 15, Alderete, Fernandez 7, Santana, Pradilja 1, Dike 20, Lopez 6

Gotovo perfektno su srpski kadeti odigrali prvu četvrtinu. Kolektivno, nesebično, snažno u odbrani uz maksimalnu dominaciju u skoku. Počeli su sa 5:0, završili sa 20:11. Prednjačio je ponovo Đorđe Pažin, ali su odlične role na samom početku imali i Lazar Živanović i Stevan Karapandžić. Nastavio je naš mladi tim u istom tempu i već u 14. minutu došao do dvocifrene prednosti – 28:15.

Uspostavili su Španci ravnotežu u nastavku susreta, u samom finišu prvog poluvremena uspeli da pogode nekoliko trojki i smanje zaostatak na 39:33.

Odlična akcija Karapandžića na početku drugog dela najavila je dominaciju Srbije. Naši kadeti su ponovo preuzeli punu kontrolu i krenuli da lome otpor Španaca. Razigrali su se Aleksandar Langović i Aleksa Marković i veoma brzo ponovo došla do dvocifrene prednosti koja je na kraju treće četvrtine iznosila – 65:48. Serija 5:0 koja je ubrzo usledila samo je potvrdila plasman Srbije u polufinale. Ipak, došlo je do malog opuštanja što je rival iskoristio da smanji na 72:62 u 35. minutu.

Tada je na scenu stupio maestralni Đorđe Karapandžić i serijom odličnih poteza i poena stavio tačku na trijumf Srbije.

Protivnik reprezentacije Srbije u polufinalu koje na programu u petak (18.15) biće pobednik duela Crna Gora – Litvanija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.