Odličja kajakaša za optimizam pred Rio!

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odličja kajakaša za optimizam pred Rio!

Tri medalje na Evropskom prvenstvu za kajakaše u Moskvi su istovremeno i nada da će ih biti i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Foto: Kajakaški savez Srbije

Srpski kajakaši rekli su danas da su zadovoljni medaljama na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Moskvi, koje im daju samopouzdanje pred Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

"Kada se osvoji medalja, a posebno ona najsjanija na velikom šampionatu možemo da budemo samo maksimalno srećne i prezadovoljne, a svakako tome doprinosi i da smo odveslale stvarno dobru i jaku trku", rekla je Milica Starović posle trke.

Srbija je drugog dana Evropskog prvenstva osvojila dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Starovićeva je sa Dalmom Ružičić-Benedek osvojila zlatnu medalju na 1.000 metara.

"Držale smo se našeg plana, a to je posebno u grupnim posadama jedna od bitnijih stvari i onda kada sve to prođe kako treba osećamo samo veliku sreću. Počele smo sezonu u dobrom ritmu, i bile smo zadovoljne, a onda se nešto u Račicama dogodilo da ni mi ne znamo u čemu je bio problem i zbog toga nam ova medalja uliva samopouzdanje i presrećne smo zbog ovog zlata", kazala je Starovićeva.

Ona će se sutra takmičiti i u finalu jednoseda na 500 metara.

"Ova medalja je apsolutno dodatni motiv da se dokažem i u jednosedu. U toj disciplini sam praktično početnik i fokus je samo na meni i upravo zbog toga ne osećam nikakav pritisak. Ostaje jedino da odradim trku maksimalno i time ću biti zadovoljna", rekla je Milica Starović.

Kristina Bedeč je osvojila zlatnu medalju u jednosedu na 1.000 metara. Kako je rekla, trka joj je išla dobro od samog početka.

"Moja strategija je bila slična kao i prošle godine, da budem ispred svih ostalih jer mi to daje dodatno samopouzdanje. Da vodim sve vreme trke i da pokušam da 'preživim' poslednjih 250 metara. Prošle godine mi to nije pošlo za rukom, ali sam ove godine uspela i presrećna sam zbog toga", rekla je posle dodele medalja Kristina Bedeč.

Nju sutra očekuje i takmičenje u jednosedu na 5.000 metara.

"Takmičenje na 5.000 metara je uvek nepredvidivo jer nikad ne znaš da li ćeš se sudariti sa nekim. Moj plan je da izađem na trku i da se dobro provedem. Ova medalja mi je dodatni motiv da i sutra dam sve od sebe i da osvojim još jednu", navela je Bedeč.

Foto: Guliver/Getty images/Matt King

Milenko Zorić i Marko Tomićević osvojili su bronzanu medalju u dvosedu na 1.000 metara.

"Ovo je bila veoma teška trka za nas. Znamo da ovo nije top forma i da imamo još rezerve. Mislio sam da ćemo bolje izveslati u finišu, to nismo uradili, ali smo uspeli da dođemo do trećeg mesta. Osećali smo da možemo više, ali s obzirom na to da smo još u pripremnom periodu za Rio, zadovoljan sam osvojenom medaljom", rekao je Zorić.

Medaljom je zadovoljan i Marko Tomićević.

"Nisam zadovoljan jer mislim da nismo odveslali našu najbolju trku, znam da ima trka kada imamo bolji osećaj u srednjem delu, ali nam do Rija ostaje dovoljno vremena. Ne mogu da budem nezadovoljan bronzanom medaljom, pogotovo što smo je osvojili za malo. Verovatno nas je Bog pogledao i to je neka uteha", kazao je Tomićević.

Zorić i Tomićević će sutra zajedno sa Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim veslati finale četveroseda na 1.000 metara.

"Nismo toliko uveslani i dosta sciliramo i verujem da, ukoliko se potrefi da sutra odveslamo dobro, možemo da napravimo dobar rezultat s obzirom da smo u Račicama osvojili četvrto mesto sa veoma malo treninga", rekao je Marko Tomićević.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.