Navijači Srbije nepoželjni u Danskoj

Izvor: RTS, 04.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Srbije nepoželjni u Danskoj

Fudbalska reprezentacija Srbije neće imati podršku sa tribina stadiona u Kopenhagenu protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Redakcija portala Mondo obratila se Danskom fudbalskom savezu sa molbom da odgovore na pitanje da li će biti prodaje karata za navijače Srbije za meč koji će biti odigran 13. juna ove godine.
Dobijen je ovakav odgovor: "Žao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mi je što moramo da vas obavestimo da za srpske navijače neće uopšte biti prodaje karata i ne preporučuje im se da sami kupuju karte jer će biti udaljeni sa stadiona."
Evo celog pisma koje je prosleđeno redakciji mejlom:
"Poštovani, u vezi sa vašim pitanjem o kartama za utakmicu Danske i Srbije, za sektor na kojem je trebalo da budu gostujući navijači, sa žaljenjem vas obaveštavamo da za srpske navijače neće uopšte biti prodaje karata.
Prema propisima Uefe o kvalifikacionim utakmicama, koje se tiču pre svega bezbednosnih procedura, karte se raspodeljuju nacionalnim savezima i preko njih ide prodaja. Već izvesno vreme Danski fudbalski savez o tome razgovara sa Fudbalskim savezom Srbije kako bi srpski savez pristao na uobičajeni dogovor i proceduru u vezi sa kartama za utakmicu u Kopenhagenu. Međutim, prvi put nismo mogli da dobijemo garancije Fudbalskog saveza Srbije za ponašanje vlastitih navijača.
Danski savez je imao konsultacije sa nadležnim organima Uefe, koji su nas informisali da Fudbalski savez Srbije ne želi da preuzme odgovornost za ponašanje svojih navijača. Stoga bi potencijalno kritične situacije išle na dušu Danskog fudbalskog saveza. Kako disciplinski, tako i finansijski.
Zbog toga, Danski fudbalski savez, u dogovoru sa danskom policijom, neće odrediti poseban sektor na stadionu za navijače Srbije... Zato vas sa žaljenjem obaveštavamo da će karte biti u prodaji samo za navijače danske reprezentacije.
Navijači koji budu došli na stadion, a koji na bilo koji način iskažu podršku Srbiji (bilo nošenjem dresa ili verbalno) biće udaljeni sa stadiona. Tačnije, ako budu došli pred stadion u dresu neće im ni biti dozvoljen ulazak u objekat."
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.