Na današnji dan: U Beogradu izveden šut koji je promenio istoriju fudbala! Ponavljali su ga Toti, Zidan, Pirlo… (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan: U Beogradu izveden šut koji je promenio istoriju fudbala! Ponavljali su ga Toti, Zidan, Pirlo… (VIDEO)

Na današnji dan, češki fudbaler Antonjin Panenka postigao je legendaran gol iz penala 1976.

To se dogodilo na Evropskom prvenstvu u Jugoslaviji, a kultni pogodak postignut je na današnjem stadionu Rajko Mitić.

Elegantno "bockanje" lopte postalo je hit posle ovog momenta, i danas se mnogi fudbaleri ohrabruju da na ovaj način rešavaju najstrožu kaznu.

Ipak, kuriozitet je što je Panenkin penal doneo Čehoslovačkoj evropsku titulu, u poslednjoj penal >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << seriji je bio hrabar za 4:3, kada je prevario golmana Sepa Majera.

Danas svi ovaj šut zovu po njemu, a izvodili su ga još Zidan, Pirlo, Toti, Aleksis Sančez... Na stadionu Rajko Mitić nedavno je i Remzi dao ovakav gol, a Vladimir Stojković je svojevremeno panenku odbranio Kasanu u meču Crvena zvezda - Roma.

On this day 41 years ago, Antonin Panenka invented his famous penalty to win Euro 1976 for Czechoslovakia...pic.twitter.com/b6x301bQD4

— Pie Sports Booze (@piesportsbooze) June 20, 2017

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.