NEVENA JOVANOVIĆ: Želimo da dovedemo igru na nivo za Evropsko prvenstvo

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVENA JOVANOVIĆ: Želimo da dovedemo igru na nivo za Evropsko prvenstvo

Srpska reprezentacija je konačno kompletirana na pripremama za takmičenje od kojeg se mnogo očekuje

Košarkašice Srbije večeras od 20 časova igraju prvu pripremnu utakmicu u Beogradu. Rival u hali "Šumice" je selekcija Kine, petoplasirana sa minulog Svetskog prvenstva.

Srpkinje su do sada odigrale sedam utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 11. juna u Mađarskoj i Rumuniji. Srbija će povratkom Jelene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Milovanović iz WNBA biti kompletna i u narednim danima će udariti glazuru pred put u Sombatelji gde će igrati prvu fazu Evrobasketa u kojoj su rivali Rusija, Hrvatska, Letonija i Velika Britanija.

O svemu ovome razgovarali smo sa Nevenom Jovanović, pouzdanim bekom srpskog nacionalnog tima.

Kako ocenjuješ dosadašnji tok priprema?

"Nakon mesec dana priprema mogu da kažem da sam veoma zadovoljna, naravno, uvek može više i bolje. Odigrale smo sedam prijateljskih utakmica i svakako da nam je to puno značilo, pogotovo jer se radilo o veoma kvalitetnim reprezentacijama koje su godinama u samom evropskomi svetskom vrhu, poput Francuske, Austalije..."

U kojoj meri ste posle dve utakmice protiv Australije bliži igri koja krasi reprezentaciju poslednjih godina?

"Od druge utakmice protiv Australija smo jači za Sonju Petrović, a tek od juče kompletni povratkom u tim Jelene Milovanović. Samim tim konačno možemo da radimo na približavanju igre koja se od nas očekuje."

Šta vas očekuje u nastavku priprema?

"Očekuju nas još četiri prijateljske utakmice protiv Kine i Grčke na kojima ćemo pokušati igru da dovedemo na nivo koji treba da nas krasi na Evropskom prvenstvu."

Na čemu ćete obratiti pažnju u danima koji su pred nama?

"U narednom periodu ostaje da radimo na ispravljanju nekih taktičkih grešaka, da budemo maksimalno koncentrisane na nas, našu igru i sve što je u sklopu tima."

Kako su se uklopile u sistem reprezentacije neke nove igračice, među njima i Danijel Pejdž?

"Što se Danijel tiče, imamo samo reči pohvale, zaista se brzo uklopila u tim, mislim da smo sa njom dobili i dodatnu energiju. Pozitivna je, vredna i zaista se osećamo kao da je već dugo deo tima. Ostale devojke se manje više znaju, što iz mlađih kategorija što iz klubova, tako da nije bilo teško uklopiti se."

Zaštitni znak reprezentacije poslednjih godina je i sjajna atmosfera. Kako uspevate da stalno budete pozitivne, vedre i nasmejane?

"S obzirom da nam je ovo četvrta godina da smo zajedno, manje više sa nekim izmenama, mislim da su sve devojke i opuštenije i slobodnije. Sigurno da znamo da je to jedan od faktora za ostvarene rezultate do sada, pa se trudimo da i ono malo teških momenata provedemo u druženju i smejanju."

Srbija i Kina prvu utakmicu igraju večeras od 20 časova u hali "Šumice", a isti rivali odmeriće snage i dva dana kasnije u isto vreme.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.